Datum:
14 december 2022 kl. 13:00 - 16:00


Varmt välkommen till en tidig omställningsdialog för att diskutera möjligheter och utmaningar att upphandla cirkulära produkter och tjänster. Här bjuder vi in utbud och efterfrågan till en halvdag med utbyte och dialog i fokus.

Efterfrågan är Göteborgs Stads upphandling och inköp. Vi har valt att fokusera dialogen till ett begränsat antal branschområden men försöker täcka in så många cirkulära affärsmodeller som möjligt enligt upphandlingsmyndighetens kategorier. Dessa kategorier är cirkulär råvara, materialåtervinning, vara som tjänst, livstidsförlängning, delningsplattform och biobaserad råvara.

I dialogen möter efterfrågan ett utbud av cirkulära leverantörer. Driver du en verksamhet som erbjuder cirkulära produkter och tjänster så är du välkommen att höra av dig till maria.elggren@ekocentrum.se 031-705 07 40, eller anmäl dig längst ner. (Livsmedel är inte prioriterat vid denna dialog)

Program

13:00 – 13:30 Introduktion

Ekocentrums verksamhetsledare Mikaela Rosander hälsar välkommen

Joakim Thornéus från Upphandlingsmyndigheten berättar om lagrådsremissen med förslag till kommande skallkrav i cirkulär upphandling samt förslag till nya upphandlingsdirektiv från EU.

Josefine Cataldo från Cirkulär kommun berättar om cirkulär upphandling och vikten av våga upphandla på nya sätt, att kommunen behöver nya sätt att organisera och styra mot cirkulära inköp och beteenden.

13:30 – 14:00 Lyckade cirkulära upphandlingar i samverkan med leverantörer

Sigrid Petterssén, projektledare, Region Gävleborg berättar om hur interna processen gett förutsättningar för ett litet företag att kunna leverera cirkulära ljuslösningar till en hel kommun. Lyssna även till Joel Smedberg som är VD på Brighteco AB, leverantören av denna cirkulära ljuslösning.

Robin Hörqvist, upphandlare Malmö stad, berättar hur staden lyckats få in cirkulära förhållningssätt i deras upphandling om skyltning och navigering. Lyssna även till André Zandelin som är VD på Accus AB, leverantören av cirkulära skyltar.

14:00 – 14:15 Fikapaus

14:15 – 15:45 Omställningsdialog i workshopformat

Workshop med fokus på behoven hos både leverantörer av cirkulära affärsmodeller och Göteborgs inköp och upphandling för att få igång en givande och kontinuerlig omställningsdialog. Vilket stöd och vilka förutsättningar behöver leverantörerna i en cirkulär omställning? Hur arbetar man tillsammans för en snabbare marknadsutveckling?

15:45 – 16:00 Sammanfattning och avslut

Cirkulära leverantörer

Brighteco (belysning – vara som tjänst),  Accus (skyltar),  Inrego (IT), Loopfront (återbruksdatabas för byggmaterial – livstidsförlängning), Forbo Flooring (golv – biomassa, cirkulär råvara), Re:Play (leksaker), Cirkulärfabriken & Aday Service (återbruk av kontorsmöbler – livstidsförlängning), Rekomo (återbruk av kontorsmöbler, livstidsförlängning)

Plats

Yesbox, Gamlestadens Fabriker, Hus B13. Gamlestadsvägen 4 i Göteborg.  Konferensrum: Ånässalen 2

För att se kartan, klicka här. 

Välkommen!

 

 

 


Relaterade event

  • Inga evenemang i denna kategori
  • Last modified: 10 januari, 2023