Datum:
16 mars 2023 kl. 13:00 - 16:30


Vi som jobbar med hållbarhetsfrågorna befinner oss i ett fält där oändligt mycket behöver göras, och helst snabbt. Mycket görs redan, men inte tillräckligt för att vi ska nå våra uppsatta mål. Hur navigerar vi i det här landskapet? Hur är det att jobba med de här frågorna, att i sin yrkesroll vara den står upp för hållbarhetsfrågorna? Vad behöver du i din roll för att ha kraft och ork att driva dessa frågor? Vad behöver ert arbetslag som grupp för att utveckla ert arbete? Vi kan alla vara en del av omställningen till mer hållbara strukturer utifrån de olika roller vi har. Men då behöver vi också verktyg som stödjer oss i det.

praktik; praktikplats; hållbarhet; miljöOmställningen till praktiska hållbara lösningar behöver ofta föregås av en process inom oss, en process som till stor del handlar om motivation. Vad är det som får oss att verka för det hållbara alternativet, att lägga tid och energi på att hitta den bättre lösningen? Omställningen handlar inte bara om nya tekniska lösningar utan även om psykologi. Det är vi människor som behöver göra omställningen. Så vad kan vi lära om vad det är som gör oss motiverade att ställa om och hur förändring egentligen går till? Hur får vi med oss fler, och hur gör vi när vi möter på motstånd?

Dessa och andra perspektiv på omställningens mänskliga faktorer belyses under denna workshop där det kommer ges utrymme att stanna upp, reflektera och mötas, och att se omställningsarbetet med lite andra glasögon för en stund. Syftet är att bidra med ny kraft och inspiration.

Workshopledare

Workshopen leds av Amanda Martling och/eller Elinor Askmar som båda har mångårig erfarenhet av att jobba med hållbarhetsfrågor inom olika sektorer och projekt. De är båda engagerade inom omställningsrörelsen som utgår från hur vi tillsammans och lokalt kan börja bygga den framtid vi längtar efter. Amanda jobbar med strategiska klimatfrågor på regional nivå och ger föreläsningar och workshops om inre omställning. Elinor jobbar med folkbildning med fokus på omställningsfrågor och driver ett rörelseförankrat bostadsbolag.

Omfattning och upplägg: 3,5 timmar med längre fikapaus.

Investering öppen workshop: 1.995 kr per person exkl. moms. I Yesbox lokaler i Gamlestan, möjlighet att även se Ekocentrums utställning. Ekologisk fika ingår. Anmälan görs i nedan formulär.

Eget workshoptillfälle? Vill ni boka ett eget tillfälle så kan vi även skräddarsy kortare eller längre upplägg utifrån era behov. Till exempel kan vi erbjuda detta som en del av er konferens- eller teambuildningdag, och om ni är intresserade av det så håller vi gärna delar av eller hela workshopen utomhus. Vi ses gärna för ett digitalt möte innan för att förstå era behov och vad ni vill att workshopen ska ge er.


Relaterade event

  • Inga evenemang i denna kategori
  • Last modified: 5 januari, 2023