Datum:
6 april 2022 kl. 14:00 - 17:00


Climate Fresk är en workshop utformad för alla som vill eller behöver engagera sig i klimatförändringar och dess vetenskap. Kom och ha kul med oss och få ordning på dina klimatfakta!

Denna samarbets- och deltagarworkshop delar upp de vetenskapliga rapporterna från FN:s klimatpanel (IPCC) och beskriver dem på 42 kort.

Climate Fresk är en mycket interaktiv, engagerande och tankeväckande workshop som främjar samarbete och lagarbete.

Genom att arbeta i små grupper går deltagarna igenom flera rundor och lär sig om orsakerna till och effekterna av klimatförändringarna och vad vi kan göra åt det.

Syftet med workshopen är att deltagarna ska få med sig följande:

♦  Ingående kunskaper om klimatvetenskap.

♦  Medvetenhet om sammankopplingen av våra åtgärder.

♦  Uppskattning av klimatkrisen och vad vi tycker om den.

♦  en PDF-utmatning av ditt grupparbete och ett e-postmeddelande packat med extra resurser som du kan fortsätta komma tillbaka till för referens och vidare inlärning;

♦  Förbättrade kommunikationsförmåga, särskilt kring komplexa och känslomässiga ämnen.

♦  en kraftfull delad upplevelse med gruppen.

Workshopledare

Florian Tusseau kommer från Frankrike och flyttade till Göteborg för tre år sedan. Han arbetar med bioteknik under dagen och sprider medvetenhet om klimatförändringar under helger och kvällar. Han var den första som tog Climate Fresk-verkstaden till Västkusten 2020 och sedan dess har han levererat tiotals workshops online och personligen.

 

Andreia Olaru är en professionell facilitator och lokal samordnare för den icke-statliga organisationen Climate Fresk. Hon är en strategisk partner för att hjälpa team och organisationer att öka sin miljö- och hållbarhetsmedvetenhet. Hon är en fullt utbildad och erfaren facilitator som levererat workshopen till mer än 100 deltagare i Sverige och internationellt under det senaste halvåret.

Information och anmälan

Nätverksträffen sker på Ekocentrum och i Yesbox lokal i Gamlestaden. Adress: Gamlestadsvägen 2-4 i Göteborg. För karta klicka här.

Anmälan görs i nedan formulär. Ingår du i Ekocentrums medlemsnätverk så är träffen kostnadsfri och då behöver du ej fylla i fakturauppgifter. Om du inte är medlem går det också bra att anmäla dig men då till en kostnad av 650 kr exklusive moms. Finns också möjlighet längst ner att anmäla dig som närverksmedlem för 2022.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad det gäller antal som får vistas i samma lokal, avstånd och rutiner för minskad smittspridning med mera.


Relaterade event

  • Inga evenemang i denna kategori
  • Last modified: 7 april, 2022