Datum:
22 mars 2023 kl. 14:00 - 16:30


Ekocentrum brukar erbjuda er i nätverket ”smaka-på” föreläsningar och teman som vi tror kan vara av stort värde för er!  Först ut i år är en teaser om klimatanpassning, där Cecilia Wyser från Pussel Klimatkonsult och Anna Krahner (10 år på SMHI) kommer att erbjuda en unik introduktion till frågan.

Cecilia och Anna kommer att beröra frågor som:  Vad är klimatanpassning? Varför ska man som företag och företagsfrämjare tänka på klimatanpassning? Tips och råd för att komma igång med ett systematiskt klimatanpassningsarbete?

Klimatanpassning är idag ett nödvändigt komplement till utsläppsminskning. För många aktörer är det en komplex fråga med många dimensioner. Det är en utmaning att gå från ord till handling. Den här träffen syftar till att inspirera deltagarna att komma igång genom att visa möjliga åtgärder på utvalda klimateffekter. Dessutom introduceras en metodik för hur ett systematiskt arbete med klimatanpassning kan etableras.

Som vanligt kommer det finnas tid att “nätverka” och dela med er av erfarenheter och frågeställningar under trevliga omständigheter med ekovegofika!

I slutet av träffen kommer Cecilia och Anna beskriva mer om deras halvdagsutbildningar som dyker djupare in i ämnet.

Föreläsarna Cecilia Wyser och Anna Krahner

Cecilia har lång erfarenhet av att arbeta med klimatanpassning och utvecklingsprojekt till olika aktörer. I uppdragen har kunskap om klimatproblematiken och dess lösningar kombinerats med erfarenhet av projektutveckling, klimatkommunikation samt miljödriven affärsutveckling. Cecilia driver sedan 10 år tillbaka företaget Pussel Klimatkonsult där hon erbjuder klimatstrategiska tjänster till företag, kommuner och organisationer som vill bli mer aktiva på klimatområdet.

Anna är i grunden meteorolog och har arbetat över 10 år på SMHI. Främst med att ta fram väderprognoser men också i ett klimatanpassningsprojekt i Zimbabwe, som särskilt intresserade henne. Anna har ett stort engagemang i klimatfrågan och brinner för klimaträttvisa. Nu läser hon till klimatstrateg på Lunds universitet samtidigt som hon arbetar tillsammans med Cecilia med att utbilda och coacha kommuner inom klimatanpassning.

Anmälan och övrig information

Plats: YESBOX, Gamlestadsvägen 4 i Göteborg. Mer information hittar du här!

Kostnad: Kostnadsfritt för Ekocentrums medlemsnätverk. Övriga betalar 650 kr exklusive moms. Det går också bra att ansluta till nätverket, avgiften är 1.750 kr per år för fyra tematräffar samt rabatter. Läs mer här.

Anmälan görs i nedan formulär senast 8 dagar innan kursen.

Varmt välkommen att anmäla dig!

 


Relaterade event

  • Inga evenemang i denna kategori
  • Last modified: 15 februari, 2023