Datum:
9 mars 2022 kl. 14:00 - 16:30


Klimatfrågan är idag högt upp på samhällsagendan och allt fler initiativ tas för att ställa om till ett hållbart samhälle. Samtidigt jobbar vi ständigt med snäva tidsramar – mycket behöver göras nu, helst igår. Miljömål sätts upp, men det görs inte tillräckligt för att vi ska nå dom. Så även om mycket görs lyckas vi inte bromsa exempelvis klimatutsläppen eller förlusten av biologisk mångfald i tillräckligt snabb takt.

Hur navigerar vi i det här landskapet? Hur är det att jobba med de här frågorna? Att i sin yrkesroll kanske dagligen vara vara den står upp för hållbarhetsfrågorna? Vad behöver du i din roll för att få kraft och ork att driva dessa viktiga frågor? Vi kan alla vara en del av omställningen till mer hållbara strukturer utifrån de olika roller vi har. Men då behöver vi också verktyg som stödjer oss i det.

Omställningen till praktiska hållbara lösningar behöver ofta föregås av en process inom oss, en process som till stor del handlar om motivation. Vad är det som får oss att verka för det hållbara alternativet, att lägga tid och energi på att hitta den bättre lösningen? Omställningen handlar inte bara om nya tekniska lösningar utan även om psykologi. Det är vi människor som behöver göra omställningen. Så vad kan vi lära oss om vad det är som gör oss motiverade att ställa om och hur förändring egentligen går till? Hur får vi med oss fler, och hur gör vi när vi möter på motstånd?

Dessa och andra perspektiv på omställningens mänskliga faktorer kommer att belysas under denna träff som framför allt riktar sig till dig som jobbar med hållbarhetsfrågor i din yrkesroll eller som ideellt engagerad. Här ges utrymme att stanna upp, reflektera och mötas, och att se omställningsarbetet med lite andra glasögon för en stund. Syftet är att bidra med ny kraft och inspiration.

Föredragshållare

Amanda Martling och Elinor Askmar har mångårig erfarenhet av att jobba med hållbarhetsfrågor inom olika sektorer och projekt. De är båda engagerade inom omställningsrörelsen som utgår från hur vi tillsammans och lokalt kan börja bygga den framtid vi längtar efter. Amanda jobbar med strategiska klimatfrågor på regional nivå och ger föreläsningar och workshops om inre omställning. Elinor jobbar med folkbildning med fokus på omställningsfrågor och driver ett rörelseförankrat bostadsbolag.

Information och anmälan

Nätverksträffen sker på Ekocentrum och i Yesbox lokal i Gamlestaden. Adress: Gamlestadsvägen 2-4 i Göteborg. För karta klicka här.

Anmälan görs i nedan formulär. Ingår du i Ekocentrums medlemsnätverk så är träffen kostnadsfri. Om du inte är medlem går det också bra att anmäla dig men då till en kostnad av 650 kr exklusive moms.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vad det gäller antal som får vistas i samma lokal, avstånd och rutiner för minskad smittspridning med mera.

 


Relaterade event

  • Inga evenemang i denna kategori
  • Last modified: 25 februari, 2022