Events

Mikroplaster, ett allt större problem – vad kan vi göra?

7 september, 2016
18:00
 till 
19:30

För att kunna hantera problemen med mikroplaster i naturen måste vi veta mer. Under denna caféafton ska vi få svar på några frågor och diskutera vad som kan göras.

  • 160907_mikroplastVarifrån kommer mikroplasterna?
  • Reningsverkens möjligheter att hantera mikroplaster? Vad innehåller avloppsslammet?
  • Hur stor är exponeringen av miljön och hur ser det ut över tid?
  • Effekter på biologiska system?
  • Vad vet man om exponering av människa?
  • Vad kan vi göra?

Vi kommer att få kvalificerad hjälp med dessa frågor: Kerstin Magnusson, ekotoxikolog vid IVL Svenska Miljöinstitutet. Kerstins presentation: 160907_Mikroplast K Magnusson

Bethanie Carney Almroth, docent vid Institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs Universitet. Bethanies presentation: 160907_Mikroplast B Carney Almroth

Moderator är Mats Sandberg, professor vid Avd för medicinsk kemi och cellbiologi, Sahlgrenska akademin.

Kvällen avslutas med dialog mellan föreläsarna och med auditoriet.

För medlemmar i IfM: Anmälan senast den 5 september till Björn Fagerberg (bjorn.fagerberg@wlab.gu.se)Begränsat antal platser, först till kvarn gäller! Anmälan innebär tyvärr inte platsreservation, men vi vill gärna ha en anmälan för att om möjligt matcha behovet med rätt lokal.

Den här kvällen arrangeras av Ingenjörer för Miljön, Läkare för Miljön och Ekocentrum.

sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.