Datum:
16 februari 2022 kl. 11:30 - 12:00


Funderar ni på att miljödiplomera er verksamhet enligt Svensk miljöbas, eller är ni redan diplomerade och söker ny utfärdare? Då är ni hjärtligt välkomna att ta del av en introduktion gällande Ekocentrum metoden som går steget längre för att erbjuda ett fördjupat miljöledningssystem som ligger helt i tiden med de miljö- och hållbarhetssatsningar som görs lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Miljöledningssystemet riktar sig främst till små och medelstora verksamheter.

 

Kostnadsfritt!

Anmäl sker genom att fylla i nedan formulär (du behöver ej fylla i fakturauppgifter) eller via telefon 031-705 07 40.

Information om Ekocentrums metod för miljödiplomering enligt Svensk miljöbas

Ekocentrum är från och med den 30 september 2021 utfärdare av Miljödiplomet enligt Svensk Miljöbas. Det som gör oss unika som utfärdare är att vi utöver vår egen miljöledningsmodell kan erbjuda högkvalitativa miljö- och hållbarhetsutbildningar samt plats i Ekocentrums nätverk för miljöansvariga. Ekocentrum var en av de första aktörerna ut att utbilda verksamheter i grundläggande miljöutbildning då miljödiplomet startade i Göteborg 1995 och har en lång och gedigen erfarenhet att stötta verksamheter i det interna miljö- och hållbarhetsarbetet. Vi har dessutom en unik permanent utställning som alla kan komma och inspireras av.   

Ekocentrums metod utgår ifrån ”Göteborgsmetoden”, som drevs och utvecklades av Göteborgs stad fram till årsskiftet 2020. Utifrån denna har Ekocentrum vidareutvecklat de delar vi anser viktiga att addera för att stärka verksamheter för framtiden, såsom tydligare hållbarhetsaspekter kring den egna produktionen av varor och tjänster, livscykelaspekter och cirkulär ekonomi. 

I Ekocentrums utfärdarmetod ingår:

En kontaktperson för att underlätta processen, från anmälan till godkänt diplom 

♣  Introduktion i Ekocentrummodellen ca 30 minuter för miljöansvarig (den ni går här) 

♣  Revision utförd av miljörevisor godkänd av Svensk Miljöbas 

♣  Digitalt miljödiplom efter godkänd revision 

♣  Inrapportering av verksamhetens uppgifter till Svensk Miljöbas för publicering på Svensk Miljöbas hemsida.  

♣  Publicering på www.certifieringar.nu 

♣  En plats i Ekocentrums miljösamordnarnätverk som erbjuder tre träffar per år (värde 1450 kr/år) 

♣  De som väljer att miljödiplomera sig via Ekocentrum erhåller 20% rabatt på Ekocentrums miljö- och hållbarhetsutbildningar och inspirationsföreläsningar samt 10 % rabatt om behov finns för konsultstöd längs vägen. 

Varmt välkomna!

Personalen på Ekocentrum

Mikaela, Maria, Pauline och Anni


Relaterade event

  • Inga evenemang i denna kategori
  • Last modified: 26 januari, 2022