Events

Förpackningsfri butik i Berlin – och Göteborg?

18 juni, 2019
15:30
 till 
16:30

Plastförpackningar i havet och på land, dubbel- och trippelförpackade varor, produkter förpackade i upp till 12 kilo förpackning per kilo vara. Många är rejält trötta på förpackningshysterin och spridningen av plast i havet och på land. Runt om i världen växer antalet förpackningsfria butiker starkt.

190618_milena-glimbovski-unverpackt-588x720Milena Glimbovski startade Berlins första förpackningsfria butik, Original Unverpackt. Det inspirerade hundratals förpackningsfria butiker över hela världen. I Sverige finns två, i Malmö och Västerås. Är det inte dags att den tredje startar i Göteborg?

Kom och lyssna på den spännande berättelsen om framväxten av förpackningsfria butiker i Europa och världen, zero wasterörelsen och hur det är möjligt att öppna en butik och sälja varor utan förpackningar. Fika och diskutera affärsmöjligheterna med att minska förpackningsavfallet i Göteborg. Kanske är du den som kommer starta Göteborgs första förpackningsfria butik?

Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44 i Göteborg (Hållplats: Kapellplatsen)

Tid för fika och seminarium: 15.30-16.30, därefter mingel till 17.00

Milenas presentation: 190618_Milena Glimbovski_pres

Lite bilder från eftermiddagen:

Milena1

 

Det praktiska…

Seminariet är kostnadsfritt. Du måste anmäla dig för att få plats – gör det senast den 15 juni! Vi tillämpar no-show-avgift: anmäld men ej utnyttjad plats faktureras 100 kr. Det är ju inte hållbart om vi står här med fikabröd över…

 


Arrangör: Göteborgs Stad, Kretslopp och vatten

Du hittar deras vägledningar och checklistor för att minska avfallet i din verksamhet här!

Läs Skrota Skräpets senaste nyhetsbrev här!

Frågor? Karin Nielsen, Kretslopp och vatten,
Processledare avfallsförebyggande, Telefon 031-368 74 68
E-post karin.nielsen@kretsloppochvatten.goteborg.se