Events

Alger – från miljötjänst till trendig smaksättare

31 oktober, 2018
18:00
 till 
19:30

Mer information kommer!

181031_Alger

 

 

 


Ingrid Undeland är professor vid Chalmers, Biologi och bioteknik, Livsmedelsvetenskap.
Hennes forskning handlar främst om hur man kan optimera användningen av marina råvaror (fisk, skaldjur, alger) genom kvalitetsbevarande åtgärder samt genom att separera fram funktionella och/eller bioaktiva komponenter. Inom området kvalitetsbevaring ligger fokus främst på fettoxidation och på hur denna reaktion påverkas av pro- och antioxidanter i såväl råvaran/livsmedlet som i den gastrointestinala passagen, dvs i mage och tarm. Inom separationsdelen bedrivs intensiv forskning på hur den sk pH-skiftprocessen kan användas för att isolera proteiner från komplexa råvaror såsom biprodukter och alger. Proteinisolaten utvärderas sedan utifrån molekylära, tekniska och nutritionella aspekter.

Foto: Anna-Lena Lundqvist

Föreläsningen är gratis och alla intresserade är välkomna! Du behöver inte föranmäla dig, först till kvarn gäller.

Fika finns att köpa i Ekocentrums café. Utställningen med goda exempel på hållbara lösningar är öppen till 20.00 denna kväll.