Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

”År 2050 har Göteborg en hållbar och rättvis utsläppsnivå av växthusgaser” – Hur lever vi då och hur kommer vi dit?

Välkommen till en inspirerande kväll med fokus på den hållbara och rättvisa staden Göteborg 2050, baserad på visioner framtagna av 30 ungdomar mellan 15-25 år från hela Göteborg!

160217_Onsd-kväll_Framtida_Gbg_Amanda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För drygt ett år sedan anordnade Ekocentrum den första delen i projektet ”Framtida Göteborg – Workshops för en hållbar framtid i vår stad”. Under två workshoptillfällen arbetade 18 ungdomar och 13 politiker fram idéer om den hållbara och rättvisa staden Göteborg år 2050, samt hur vi kan komma dit. I höstas arrangerade vi en vidareutveckling av projektet där en ny grupp med 14 ungdomar och 11 politiker och tjänstemän under tre workshoptillfällen utvecklade konkreta förslag på åtgärder. Nu bjuder vi in till ett öppet tillfälle för de tidigare deltagarna, och alla andra som är intresserade, att komma och höra om visionerna, åtgärdsförslagen, och att i grupper samtala kring idéerna. Så ta med dina visionära och hållbarhetsintresserade vänner, familjemedlemmar och kollegor och låt dig inspireras av visionerna och idéerna!

Du träffar Amanda Österlin La Mont, projektledare för Framtida Göteborg, m fl den här kvällen.

För mer information om projektet, läs här!

sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 26 januari, 2016