Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

VästanVind erbjuder dig en kväll om vindkraftens bidrag till 100% förnybart energisystem!

180221_Västanvind-Sara

Nyfiken på vindkraft och andelsägande? Då har du möjlighet att få både information och nyheter presenterade den här kvällen. Du träffar Sara Fogelström från VästanVind. Sara är även Wind Power Coordinator på Chalmers.

VästanVind producerar billig och klimatsmart el från vindkraft till självkostnadspris för  medlemmarna och har visionen att vara det ledande kooperativet med klimatsmart el för de många människorna. De är en ekonomisk förening som bildades 2010 som arbetar för att återinvestera i mer vindkraft när behov och möjlighet finns.

180221_Västanvind

 

 

 

 

 

Andelsägande är smart och ekonomiskt. För varje andel får du köpa 100 kW el till självkostnadspriset 23 öre/kWh. Att varje vindkraftsandel motsvarar 100 kWh gör det lätt att anpassa antalet andelar efter boendeform och elförbrukning. Läs mer om andelsägande.

Att bli delägare i ett vindkraftverk är både enkelt, smart och bra för miljön. Självkostnadspriset på elen påverkas varken av höjda elpriser eller oroligheter på marknaden. Ju mer elpriset stiger desto mer tjänar du. Läs mer om vindkraftsandelar.

 

 


sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 10 januari, 2018