Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Arbetet med årets upplaga av Earth Hour går snabbt framåt och målet är att engagera så många människor, företag och kommuner som möjligt för att ge en tydlig signal till politikerna att fatta kraftfullare beslut i klimatfrågan. Många aktiviteter planeras nu runt om i landet inför och under Earth Hour den 28 mars klockan 20.30 – 21.30.

150328_EarthHour_globVälkomstpresentation & inspirationsmaterial
Inspirerande information och exempel på vad olika företag tidigare gjort under världens största miljömanifestation – WWFs Earth Hour.  Ladda ner pdf här!

 

150328_EarthHour_beachÅrets officiella Earth Hour film
Nu har årets officiella film för Earth Hour lanserats. Har ni inte redan sett filmen så se den – och sprid den vidare! Filmen finns här. Den finns även på den svenska Earth Hour-hemsidan wwf.se och sprids snabbt världen över.

Kampanjmaterial finns att ladda ner
Vill ni ladda ner flyers, affischer, logotyper till hemsidan eller annat material kring Earth Hour, finns det fritt att använda, ange bara källa! Mer material är på gång, exempelvis en nedräknare i storbildsformat. Ladda ner här.

Stort intresse för klimatsmart mat
Världsnaturfonden WWF är mycket glada och stolta över alla samarbetspartners kring klimatsmart mat. Sally Voltaire med sin “Earth Hour Raw Äppelpaj” – står för årets officiella Earth Hour bakelse. Provins och de mycket omtyckta Green Kitchen Stories har bidragit med ett flertal gröna och klimatvänliga recept. Ecoviva har speciellt inför Earth Hour har valt ut några av sina bästa recept – samtliga med en liten klimatpåverkan.
Här hittar du alla årets klimatsmarta recept!

150328_EarthHour_CitiesEarth Hour älskar städer
Temat för 2015 är “Earth Hour älskar städer” med fokus på de fyra klimatvärstingarna: bilen, biffen, bostaden och börsen. Mer information och material om detta finner ni här.

Parallellt med Earth Hour driver också Världsnaturfonden WWF i år den internationella stadsutmaningen Earth Hour City Challenge där tre svenska finalister – Göteborg, Eskilstuna och Västerås – tävlar om titeln “Årets svenska klimatstad”. Idag, den 17 mars avgörs vem som vinner i Sverige och den globala vinnaren utses i april. WWF uppmuntrar människor att visa sitt stöd för städernas miljö- och klimatinsatser. Gå in på http://www.welovecities.org/ och rösta på din favoritstad.
Hur kan företag engagera sig?
Ert deltagande i Earth Hour är en fantastisk möjlighet att inspirera, motivera och engagera medarbetare, samarbetspartners och kunder i klimatfrågan.

1. Anmäl ditt företag till Earth Hour
Anmäl att ni tänker genomföra Earth Hour. Detta publiceras då på WWFs hemsida.

2. Skapa ett event kring Earth Hour
Använda Earth Hour som en möjlighet för att öka engagemanget och nå ut med och ert klimatarbete.

3. Låt alla veta hur ni deltar
Dela era planer till WWF så synliggör vi det i vår interaktiva karta och kalendarium på WWFs hemsida. Nyttja interna och externa kanaler; intranät, nyhetsbrev, kundtidningar, kvitton, löneavier, Facebook, webbplats (banners, nedräknare), anslagstavlor, brickunderlägg m.m.

4. Uppmana medarbetare, kunder & leverantörer
Uppmana alla att släcka och prova nya klimatsmarta handlingar i vardagen, både på jobbet och hemma.

Anmäl ert deltagande i Earth Hour!
Så här dags på året rusar tiden iväg. Har ni inte anmält er till Earth Hour ännu? Gå in och registrera er och ta del av all den information som Earth Hour-teamet kommunicerar för att effektivt och lättare komma igång med ert företags engagemang inför Earth Hour 2015.
Anmäl er här.

 

Webbsidor Earth Hour 2015
WWF Sverige
WWF International

Källa: WWF

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 17 mars, 2015