Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Är du lite trött på att höra ATT vi måste bli mer hållbara? Vill du hellre höra (och se) HUR man blir det? Då har du chansen nu! Välkommen att gå med i en vandrande föreläsning med Ekocentrums egen utbildare Anders Lund, som visar många lösningar och ger dig berättelserna från bakom kulisserna.

Google_Maps_0.5 Ekocentrums utställning Hållbar stad – hållbart samhälle utgör en del av vår unika pedagogiska arena, som används i våra utbildningar. Där visar både företag, kommuner, statliga verk och organisationer hur de löser hållbarhetsfrågorna. Utställning “har något för all” – vi visar både stora strukturella system och lösningar i det lilla, det vardagsnära på hemmaplan. Vi utgår från några huvudområden: energi, transport/mobilitet/logistik, recycling/avfallshantering och kretslopp, kemikalier, byggande, mat, konsumtion och miljömärkningar.

140908_Anders_Lund_äpple_horisontell_HSVarje vandrande föreläsning är unik! Det är lite som en teaterföreställning, där deltagarnas engagemang och frågor styr en del av innehållet. Våra utbildare gillar att få frågor, så var inte rädd att fråga saker du undrar över. Välkommen!

Fritt inträde. Antalet platser är begränsat. Kom i tid för att vara säker på en plats – vi delar ut biljetter från kl 17.00 i Ekocentrums reception. Café och utställning är öppna fram till 20.00 denna kväll.

Referat från föreläsningen (pdf):Vandrande föreläsning i Ekocentrums utställning

sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen!

Onsdagskvällar på Ekocentrum  är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg  – Mölndal

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 18 augusti, 2015