Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Klimat- och konsumtionsforskaren David Andersson på Göteborgs universitet är intresserad av vilka faktorer som påverkar hushållens klimatutsläpp. Finns det en koppling mellan välbefinnande och utsläpp av växthusgaser. Vad är det egentligen som styr vårt beteende? Hur mycket påverkas vi av normer och vad vänner och grannar tycker?

 

190306_David-Andersson_Svalna

David har också utvecklat klimatkalkylatorn Svalna som hjälper dig att räkna ut din klimatpåverkan från konsumtion, boende, transporter och mat. Svalna har nu utvecklats till app och ikväll presenterar David den senaste versionen av Svalna och låter besökarna skapa en grupp tillsammans och sätta upp ett mål. Det blir även tid för diskussion med publiken.

NYHET! Här hittar du ett referat från kvällens föredrag: 190306 Referat David Andersson Svalna_Ylva-Nord

Tips! För mer info lyssna gärna på Klimatpoddens avsnitt med David, publicerat i februari 2018; “Vännernas åsikter påverkar dina klimatutsläpp”.

Moderator den här kvällen är Maria Rydberg, Miljöbron

Anmälan om deltagande skickas till Ragnar Jönsson, ragnar.ingemar.jonsson@gmail.com.

Fotot på David är taget av Ragnhild Larsson, Klimatpodden.


Det praktiska:
Seminariet är gratis och öppet för alla. För att vara säker på plats bör du komma i tid. Vi disponerar en lokal som rymmer ca 40 personer. Först till kvarn gäller.

Programmet börjar kl 18.00. Vi träffas i caféet på Ekocentrum från kl 17.30 för möjlighet till mingel och fika. Vi vill gärna ha en anmälan för vår planering, senast dagen innan till Ragnar Jönsson, ragnar.ingemar.jonsson@gmail.com.

Aktiviteten anordnas av Läkare för Miljönwww.lakareformiljon.orgIngenjörer för Miljön, www.ingenjorerformiljon.se  och Ekocentrum www.ekocentrum.se. 


Är du student som vill skriva referat från den här kvällen? Hör av dig till martin@miljobron.se eller gå in på www.miljobron.se.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 12 februari, 2019