Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Tillsammans lyfter vi upp klimatet på valagendan!
I september i år är det val i Sverige och då kommer det säkert att lovas trygghet, jobb och stark ekonomi. Men i längden funkar sådana löften bara om vi har en planet som mår bra och kan försörja oss.

Därför tycker vi att vartenda parti borde ha klimatet som en huvudfråga. Och det är precis det vi ska se till genom att ordna en Klimatriksdag i Stockholm den 4-6 maj 2018!

Klimatriksdag_Logga_RundÄr du redan engagerad, är du orolig eller bara lite nyfiken – bli en del av Klimatriksdagen och trängs med experter, företagare, gräsrötter, teknikvisionärer, motionsskrivare och lokala aktivister. Vi lär av varandra och hittar lösningarna som gör världen hållbar!

Vad är en klimatriksdag?

Varför en klimatriksdag?

Klimathotet är vår tids globala ödesfråga. Ändå prioriteras den ständigt ner i politiken. Vi vill samlas detta valår för att ge klimatfrågan en nyckelroll i valdebatten och visa våra politiker hur klimatpolitiken egentligen borde se ut!

Klimatriksdag_folkVad kommer att hända på Klimatriksdagen?
Klimatriksdagen kommer att ta ett samlat grepp på klimatpolitiken i Sverige! Vi tar fram de åtgärder som politikerna borde genomföra, klimatengagerade gräsrötter från hela landet träffas för att lära av varandra, och organisationer och företag ställer ut sina klimatsmarta framtidslösningar. Dessutom blir det föredrag och diskussioner med ledande forskare och klimatdebattörer!

Läs mer här!

Program: (hela programmet med alla punkter hittar du här!)

Fredag 4 maj

Klockan 16.00 öppnar vi för deltagare. Utskotten samlas och förbereder utskottsdialog och ‘speed-dejting’. Även registreringen öppnar. Klockan 18.00 börjar mingel följt av invigningsgalan “Skuld Skam och Engagemang” (Malena Ernman m fl).

Lördag 5 maj

Klimatriksdagen slår upp dörrarna 08.00. Då är du välkommen för registrering, utskottsmöten, forum och mässa. Kl 10.00 börjar scenprogrammet med Martin Emtenäs i spetsen i stora hörsalen Aula Magna. Efter lunch fylls hörsalarna med en bredd av seminarier.

Söndag 6 maj

Vi öppnar 08.30. De vinnande motionerna röstas fram och det bjuds på spännande föredrag från 09.30.
Klockan 13.00 – 14.30 blir det en trevlig och högtidlig avslutning på Klimatriksdagen där de vinnande motionerna överlämnas till representanter för riksdagspartiernna.
Senare på eftermiddagen anordnas en manifestation i centrala Stockholm, som ett startskott på kampen för att uppmärksamma Klimatriksdagens resultat i valrörelsen.

Väl mött!

Ekocentrum har skrivit på Klimatriksdagen och är definitivt med i sinnet, om än inte i fysisk form den här gången. Vi stöttar arbetet med Klimatriksdagen och hoppas kunna erbjuda något lokalt event i Göteborg som knyter an till ovanstående.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 3 april, 2018