Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier: ,

Den 20:e april kommer fokus att ligga på frågor som rör olika typer av resande!

cafe planet 20 aprilNätverket Schyst Resande med representant Linnea Bergdahl kommer vara på plats för att diskutera och svara på frågor om sin verksamhet och hållbar turism! Tillsammans med dem kommer vi att visa kortfilmen “Volonturism – på gott och ont”. Dokumentärfilmaren Jodie Whife undersöker volontärturismens möjligheter och begränsningar. Kritiken lyfter ofta frågan om vi gör mer skada än nytta? Kom och diskutera dess framtid med oss!

Kort Beskrivning av Volontärturism – på gott och ont

Volontärturism eller volonturism som det kallas är att kombinera semester med arbete på ideella organisationer. Det är vanligt att hjälpa till på barnhem, jobba med djur på naturreservat eller undervisa på en skola. Många bokar sin resa genom förmedlingar i hemlandet. Dessa samarbetar i sin tur med lokala organisationer i värdländerna.
I samband med att volonturism har blivit ett allt mer populärt sätt att resa på har kritiken växt. Det ifrågasätts om viljan att hjälpa faktiskt kan göra mer skada än nytta.
Möt röster från värdlandet Sydafrika där volontärer, förmedlare och samordnade berättar om sina erfarenheter och tankar kring volonturism och dess framtid.

För trailer: vimeo.com/sojosproductions/trailervoluntourism

Information om Schyst Resande: http://www.schystresande.se/

Välkomna!

Café Planet är en mötesplats för dig som vill samtala om miljö- och hållbarhetsfrågor med andra! Onsdagskvällar under terminerna samlas vi på Ekocentrum i Göteborg för diskussionsträffar, filmvisningar med mera. Ekocentrum har kvällsöppet 17-20 dessa onsdagar. Välkommen!
Arr: Studiefrämjandet i samarbete med Ekocentrum

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 6 april, 2016