Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Potatis är inte bara potatis!

141029_LRF_Thomas ErikssonPotatisodlaren från Essunga Thomas Eriksson visar bilder och berättar på ett inspirerande sätt om en resa till potatisens ursprungsland Peru.


 

 

Journalist AM Alströmer informerar om sin anfader Jonas Alströmer, som lärde oss att äta potatis. Du får också en massa intressanta141029_LRF_AM i  Skåne fakta om potatis, olika sorter och man visar vad man kan göra med potatis. Avslutningsvis blir det kanske en eller annan trivsam historia om denna så viktiga och betydelsefulla knöl.

 

 

 

 


 

141029_PotatissorterKlippt ur LRF:s nyhetsbrev: Potatis är som vin! I onsdags var potatisodlare Thomas Eriksson från Essunga på Ekocentrum och mötte Göteborgare som fick ta del av Thomas kunskaper inom potatisens värld. Han berättade och visade olika sorter och dess egenskaper. – Potatis är inte bara fast eller mjölig, den är som vin. Olika sorter lämpar sig till råvaran du valt, berättar Thomas. Det är ett riktigt hantverk att få bra potatisskörd och kvalité. 


 

 

Den här kvällen är ett samarbete med LRF


 

sfr-logo_liten

Onsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Våra onsdagskvällar är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 18 september, 2014