Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Populärvetenskaplig föreläsning: Cirka 1 miljard människor förväntas få tillgång till elektricitet de närmaste årtiondena och många av dessa bor i landsbygdsområden dit de nuvarande el-system inte kommer hinnas att byggas ut.

180515_Elias_hartvigsson_chalmersI dessa fall kan ö-nät (eng: mini-grids) baserade på förnyelsebara energikällor vara ett passande alternativ och har väckt intresse ifrån företag som Facebook och Microsoft som investerat hundratals miljoner. Elias Hartvigssons forskning har fokuserat på dessa ö-näts överlevnadsförmåga och hur kopplingar mellan byar, teknik och operatörerna ser ut. Har religion och kultur en inverkan på elanvändning? Vad finns det för fällor som dessa system kan hamna i? Vad behövs för att ö-nät ska bli framgångsrika?

180515_Elias-Hartvigson-170x220Elias Hartvigsson är doktorand på avdelningarna för elteknik, energiteknik och miljösystem analys och har sedan 2013 forskat på ö-system i landsbygdselektrifiering. Elias läste Teknisk Fysik på Chalmers, har tidigare jobbat åt FNs program för fattigdomsbekämpning och var 2008 med och startade Ingenjörer utan gränser i Sverige.

Denna populärvetenskapliga föreläsning är kostnadsfri. Du behöver dock anmäla dig för att säkra din plats! Gör din anmälan senast kl 12.00 den 14 maj 2018!

 

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 2 maj, 2018