Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Vilken värld vill vi leva i? Hälsoläget i världen förändras ständigt som ett resultat av förändringar i levnadsvillkoren, vilket inte minst gäller människors yttre och inre miljö. Under denna caféafton kommer vi att uppdateras om den globala hälsan och vilka utmaningar som vi står inför. Olika perspektiv på hur vi ska kan hantera dessa otroligt viktiga frågor kommer att belysas inför en avslutande diskussion.

151104_IfM_Global_physician_density_map

 

 

Deltagare är:

– Vår moderator, Barbro Robertsson är lärare vid Sahlgrenska akademin och miljösamordnare vid Miljöenheten.

– Professor Peter Friberg vid Sahlgrenska Akademin är tidigare ordförande för Svenska Läkaresällskapet och har tagit initiativ till upprättandet av en Kommitte för Global Hälsa.

– Läkaren Rune Andersson är professor i global hälsa vid Sahlgrenska akademin och har vidsträckt erfarenhet från andra länder.

– Professor Maria Nyström vid Chalmers Tekniska Universitet och Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs Universitet forskar kring kökets design och förbättrad arkitektur för att minska röken inomhus i olika delar av världen.

Kvällen är ett samarbete med Ingenjörer för Miljön, IfM

Fritt inträde – välkommen!

Referat från föreläsningen (pdf): Perspektiv på global hälsa

sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen!

Onsdagskvällar på Ekocentrum  är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg  – Mölndal

 

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 18 augusti, 2015