Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Välkommen till ett seminarium som sätter ljuset på pedagogiken som rustar barn och ungdomar för en hållbar och hälsosam framtid. Frigör kapacitet, hitta inspiration och kreativitet tillsammans med oss!

 planetvårdareTräffa engagerade personer från olika verksamheter i flera delar av landet som alla bidrar med att skapa handlingskraft och glädje hos barn och ungdomar att vårda planeten.

Världsnaturfondens representant Gitte Jutvik Guterstam berättar om värdet att arbeta med barn och ungdomars perspektiv utifrån en global agenda och hur WWFs pedagogik kan ge stöd i form av material, metoder och exempel.

Ola Göransson (konsult på Cellma) delar med sig av erfarenheter med barn och ungdomar som miniambassadörer och guider för Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle.

Möt pedagogerna Ulrika och Maria från Ronneby kommun som berättar hur det är att arbeta på Sveriges första Cradle to Cradle (C2C) inspirerade förskola, Backsippan samt Johan Sandberg (CEFUR ) som berättar om innebörden av C2C.

Anki Govenius (föräldrakooperativet Bullerbyn) visar goda exempel på en ”kreativ miljöpedagogik”, där material cirkulerar och blir till nya projekt och relationsbyggande aktiviteter står i fokus.

NataljaKNatalja Koniouchenkova håller i seminariet och visar hur arbetet för en giftfri miljö kan kopplas till läroplanen med hjälp av olika material och metoder. Hon är miljöutbildare och håller löpande kurser i blanda annat Giftfri förskola. Läs mer om Natalja här.

Seminariet riktar sig till förskola, skola och fritidsverksamheter men välkomnar även övriga intresserade

Seminarieinbjudan inkl. program: Pedagogik för en hållbar planet

Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44 i Göteborg. Hållplats Kapellplatsen. För vägbeskrivning, klicka här!

Pris: 995 kr exkl. moms per person. Boka senast den 19 februari och betala 800 kr ex moms. I priset ingår fika och dokumentation som skickas ut efter seminariet.

Anmälan senast den 31 mars 2016

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 1 februari, 2016