Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier: ,

Flertalet förskolor och kommuner arbetar med att fasa ut skadliga kemikalier i barnens förskolemiljö. Vill ni också vara en av dessa, men vet inte hur ni kommer igång? Då kan denna kurs vara rätt för er.

servis_förskola_kvHär lär ni er mer om kemikaliers påverkan på hälsa och miljö samt vilka gifter som kan finnas i er förskola. I kursen ingår en workshop då ni får prova på att bedöma och sortera bland saker som är vanligt förekommande i förskolor. Syftet med kursen är att ge kunskap och inspiration för att ni på ett engagerat och glädjefullt sätt ska kunna anta utmaningen att minska mängden skadliga kemikalier på er förskola.

servis_förskola_kvInnehåll
♣  Bakgrund till arbetet för en giftfri förskola
♣  Goda exempel från de som har gått före
♣  Verktyg och vägledning i praktiken
♣  Workshop: Känna, se och lukta
♣  Att kommunicera risker. Hur får vi med föräldrarna?
♣  Vandrande föreläsning i utställningen för ett hållbart samhälle. Visar goda exempel att inspireras av.

dockor_förskola_kvUtvärderingar kursdeltagare Mölndals Stad:

Om kursen i sin helhet: ”Det var lättsamt, roligt eftersom jag själv blev delaktig i utbildningen. Vi fick chansen och “surra” i grupper osv. Det hade varit tråkigt om Natalja bara hade stått och rabblat som en föreläsning. Men Natalja var tydlig, rolig och ödmjuk.”

Om kursledaren: ”Superbra! Snabb och konkret i sina svar, väldigt intressant att lyssna på… behaglig röst som gjorde det lätt att lyssna! Och med detta ämne ännu intressantare!”

Om kursens workshop: ”Mycket givande! En liten stund för reflektion över hur allt var och hur det eventuellt kunde kännas… och vad som var korrekt och inte… Himla spännande grejer det här…”

maria_johnsonUtbildare är Maria Johnson – vår specialist inom giftfri förskola och miljöledningssystem. Hon har beteendevetenskaplig grund med miljö, kvalitet och arbetsmiljö som spets. Maria har hjälpt många förskolor i deras miljöarbete och känner verkligen till er vardag!

Kostnad och bokningsvillkor:

Kostnad: 1.500 kr exkl. moms per person. Ekologisk fika, intyg och dokumentation ingår.

Anmäl dig senast den 13 mars 2019! Anmälan är bindande, men platsen får överlåtas till annan person.

Om avbokning sker senare än 14 dagar före utbildning debiteras 50% av avgiften.Om avbokning sker senare än 2 dagar före utbildning debiteras 100% av avgiften.

 [id=”2″ title=”true” description=”true”]

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 15 februari, 2019