Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Vi har en nyinsatt föreläsning istället för den tidigare planerade – välkommen att besöka oss och höra Ulrika Naezer och Hélen Galfi i en föreläsning om plast och mikroplast i havet!

I samband med årets Västerhavsvecka ordnar Ekocentrum föreläsningar, på temat havet igår, idag, imorgon. Vi fokuserar på hållbarhetsaspekter och lyfter både problem och lösningar kring hav och vattenfrågor. Du är även välkommen att besöka vår utställning med hållbara lösningar, där vi nu öppnat en temautställning kring havet.

180810_Plastivik_Bohuslän_foto-Jens-Marklund_Naezer

År 2050 kan det finnas mer plast än fisk i havet…

För varje år blir det mer plast i havet. Bara på Bohuskusten sköljs det upp en kubikmeter skräp i timman, året runt. Då är det mesta – 85 procent – ändå kvar i havet. Lägg därtill all mikroplast som vi inte ser med blotta ögat.

180810_Avfallsfria Ada Ulrika Naezer plockar plast foto Alex Nelson

Ulrika Naezer arbetar med avfallskommunikation på förvaltningen Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad. Hon är även redaktör för tidningen Kretslopp vars sista tema var Plast i havet (se länken i högerspalten).
Ulrika Naezer har intervjuat forskare inom området och själv deltagit i kampanjen Rescue the sea. Hon kommer att prata om plastskräpet i havet, problemet på västkusten, mikroplaster och plaståtervinning. Dessutom kommer hon att tipsa om hur du kan minska din egen plastkonsumtion.

Hélen Galfi, vatteningenjör på Kretslopp och vatten, kommer att tala om den senaste forskningen om mikroplaster i dag- och dricksvatten. Och vad samhällets gör för att minska tillförseln av mikroplaster till havet.

Lyssna på ett radioinslag i Radio P4 Göteborg om plast i havet här!

180804_Vasterhavsveckan-banner-avlang

 

Föreläsningen är gratis och öppen för alla intresserade!

Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller. Vill du säkra din plats är du välkommen att anmäla dig här:

 

 

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 11 juni, 2018