Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

En kväll med vind i “seglen”… Power Väst berättar om sitt arbete och var vindkraften står i Sverige idag – både bokstavligt och bildligt talat.

 

Hör Sara Fogelström & Fredrik Dolff från Power Väst.

150225_Sara Fogelström_VindkraftSara kommer att prata allmänt om vindkraft och förklara vanliga begrepp, till exempel hur mycket vindkraft det finns i världen, politiska mål, vindkraftverkets delar, samt lite om hur vindkraft påverkar djur.

 

 

 

 

150225_VGR Fredrik DolffFredrik kommer att fokusera mer på havsbaserad vindkraft och vilka möjligheter som finns för det i Sverige. Han kommer även att prata om den ekonomiska aspekten av vindkraft, vad kostar det att producera el från vindkraft jämfört med andra energislag.

Referat från föreläsningen (pdf):Om vindkraft var står den idag

 

 

 

sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen!

Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg  – Mölndal

 

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 9 januari, 2015