Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Morgan Baumanns lamm lever hela sina liv på  nordostspetsen av Orust. När det är dags för slakt sker den också på ön. Det här är lokalt och äkta!

150325_RickardHalleröd_AlbertsKökRickard Halleröd på Albert kök och konferens, säger:

Nordiska smaker för mig är: Varsamt lagad mat på våra nordiska råvaror, lagade med traditionella smaker där sötma, sälta och syra på vårt nordiska vis blir speciellt. Där långkok, inläggningar, sylta och safta är självklara inslag. I enkel form eller moderniserad kreativ form men med sina rötter i vår del av världen…

Detta kommer Rickard att prata om den här kvällen, och han klarlägger också manifestet för det Nordiska köket. Du får smaka prover på vad Rickard kan åstadskomma för rätter med lamm som bas! Något rökt med tillbehör och något långkört som serveras kallt med syrliga tillbehör, som han själv uttrycker det.

Mer om Alberts Kök i Trollhättan…

150325_LRF_MorganDen här kvällen träffar du alltså även Morgan, från Töllås fårgård. Du får smaka på köttet från gårdens lamm och får, tillagat på olika sätt. Du får också höra hur “lyckliga lamm” kan leva, till skillnad från dem som transporteras levande långa sträckor.

Morgan och hans familj har också en gårdsbutik som säljer kött, marmelad och andra läckerheter.

Mer om Töllås fårgård här…

Så här beskriver familjen själva sin gård:

“Vi som driver Töllås Fårgård är Barbara och Morgan Baumann, tillsammans med våra tre barn Johan 22 år, Daniel 20 år och Sandra 18 år.

Till vår hjälp har vi våra vallhundar, Nellie och Emla.

150325_TöllåsGård_fårDet finns en gårdsbutik där ni kan erbjudas lammkött. Slakten sker på Varekils slakteri här på ön. Styckningen gör vi hemma på gården. I butiken säljer vi vår egen marmelad, gelé, chutney, sylt, lammkorv och lammskinn. Kött från dovvilt och mufflon från egen uppfödning.

Under odlingssäsong har vi grönsaksförsäljning.

Utmärkelser: År 2009 vann vi tävlingen, Sveriges vackraste fårstall. Töllås Fårgård har även fått Västra Gastronomiska Akademins diplom 2010 och Centerpartiets Guldklövern 2010. 2012 var vi nominerade till Årets företagare på Orust.

Välkommen till Töllås Gård!”

Den här kvällen är ett arrangemang av LRF, i samarbete med Ekocentrum och Studiefrämjandet.

Referat från föreläsningen (pdf): Nordiska smaker – lyckliga lamm i Alberts Kök

sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen!

Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 18 februari, 2015