Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Välkommen till en nätverksträff för Hållbara Restauranger- restauratörer och andra intresserade! Vi fokuserar denna eftermiddag på kött, WWF:s köttguide och KRAV (produktion och hur det är möjligt att öka inköpsnivåerna).

150420_KorKRAV på god djuromsorg och hög certifieringsnivå

Ett av KRAVs främsta mervärde är djurhållningen, kraven på god djuromsorg är högre för KRAV än för djur i konventionell och EU-ekologisk djurhållning. Vi berättar lite om KRAVs mervärden med fokus på djuromsorg. En snabb genomgång av KRAVs restaurangregler och hur man beräknar inköpsprocent för de olika nivåerna i KRAV-certifieringen. Vi tar upp frågor som, vad är ett godkänn livsmedel och hur gör man om man vill handla från den lokala producenten och samtidigt vill vara på topp i sin certifiering.

Du hör bland andra: 

Josefine Larsson, KRAV.

Anna Wahlberg, WWF: Köttguiden och vår planet – mindre men bättre kött

Peter Ulleryd: Antibiotikaresistens – är det nåt att bry sig om för restaurang och mathantering? Peter är infektionsläkare i grunden, smittskyddsläkare i Västra Götaland sedan 2004 och har jobbat med antibiotikaresistensproblematik  sedan 90-talet – lokalt, nationellt och internationellt.

Det blir någon kort bensträckare och vi bjuder på fika under seminariet!

Möjlighet att gå runt i Ekocentrums utställning före och efter föredragningarna.

Läs mer om de hållbara restaurangerna här –  nätverken finns i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Seminariet är kostnadsfritt. Anmälan gör du här nedan, senast den 19 oktober 2017. No-show-avgift; outnyttjad plats faktureras 200 kr ex moms.

Har du frågor eller idéer, kontakta gärna Annika Källvik,  Hållbara Restauranger i Göteborg. Annika är planeringsledare för Hållbar konsumtion inom Konsument- och medborgservice, Göteborg Stad. Du når henne på 031-368 08 11, 0706-70 23 82 eller annika.kallvik@kom.goteborg.se.

Ett samarbete med Konsument Göteborg och KRAV

 

[id=”2″ title=”true” description=”true”]

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 28 september, 2017