Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Avloppsslam med sitt innehåll av näringsämnen och föroreningar sprids idag i ökande omfattning på svensk åkermark. Är det längre försvarbart?

171101_christian_bareselChristian Baresel, ansvarig på Hammarby Sjöstadsverk, redogör för erfarenheter från Sjöstadsverket, som är en forskningsenhet i anslutning till Henriksdalsverket i Stockholm.

Han berör frågor som uppströmsarbete, rening av läkemedelsrester, rening till återanvändning av avloppsvatten (flera ställen redan nu med vattenbrist), slamhantering, bättre rening för städerna (MBR Stockholm), GHG-emissioner från reningen och slamhantering, m.m.

171101_Slam_HTC_cgreenEn metod som väckt stort intresse är HTC, HydroTermalCarbonisation, Under tryck och värme utan syretillförsel omvandlas slammet till kol, en modern variant av en kolmila. Erik Odén, C-Green, berättar om erfarenheter av pilotstudier och på planer på kommersiell lansering.


Här hittar du ett referat från kvällen: Referat Onsdagsföreläsning på Ekocentrum 1 november 2017

En Caféafton är ett forum och en mötesplats för alla intresserade av hållbar utveckling, miljö och teknik. Här kan du lära något nytt, ha kul, träffa likasinnade och byta tankar och idéer. Vi träffas oftast i caféet på Ekocentrum från kl 17.30 för möjlighet till mingel och fika. Föredragningarna börjar kl 18.00.

Anordnas av Ingenjörer för Miljön (www.ingenjorerformiljon.se) i samarbete med Läkare för Miljön (www.lakareformiljon.se) och Ekocentrum (www.ekocentrum.se)

sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 14 augusti, 2017