Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Många föräldrar vill ge sina barn ekologisk och närproducerad barnmat men utbudet är begränsat.

Barnmat ska var enkel  och är därför också  lätt att tillaga. Det är inte svårare att laga barnmat än att laga mat till sig. Att använda bra råvaror och själv laga maten innebär att man helt  själv bestämmer smak, konsistens och utseende.

Mat är mycket mer än bara ett näringsintag!

Eleonor Schütt, matkonsult på Hushållningssällskapet väst, kommer att inspirera och ge tips på att göra enkel barnmat.

 

171122_havre_händer_barn_sk

Håkan Landenmark, ekobonde på WL lantbruk utanför Mariestad odlar idag havre till Little Farmers sortiment, en produkt från Lantmännen som vänder sig till barn.

Havren till Little Farmers välling och gröt bidrar till ett öppet landskap och växer i en optimal miljö. Jag vågar påstå att detta är den bästa havre som odlas i Sverige, ekologisk och mycket näringsrik, säger Håkan.

Håkan kommer under kvällen på Ekocentrum prata om varför just hans havre är så bra och svara på de frågor som just du vill veta om odling av barnmatsråvaror och vilka krav som verkligen ställs på en odlare.


Den här kvällen är ett samarbete med LRF LRF logga


sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 23 oktober, 2017