Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Det har blivit en komplex fråga att välja mat. Går det att kombinera matglädje med hållbart tänkande?

MatkvaletI medievärlden möter vi mat med gourmetsmak och glättade bilder. Samtidigt förs en forskardebatt om matens miljöbelastning. Hur kan man ta ställning till smak, näring, matglädje, hälsa, miljö, klimat, gifter, trender, närproduktion, säsong och ekologiskt när man väljer mat? Vad innebär det att äta mer av det som har mindre miljöpåverkan och mindre av det som har större miljöpåverkan?

Föreläsare: Helene Wåhlander, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap IKI, Göteborgs universitet

 

Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44, Göteborg (Hållplats Kapellplatsen)

Fritt inträde! Ingen föranmälan krävs. Begränsat antal platser.

Våra onsdagsföreläsningar genomförs i samverkan med Studiefrämjandet Göteborg.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 23 november, 2012