Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Luftföroreningar och buller är miljöproblem som på sikt skapar stora problem för människor och djur. Var är påverkan störst? Var bör du kanske undvika att vistas med tanke på hälsan? Miljöförvaltningen levererar svaren, så de rätta åtgärderna kan sättas in…

150211_GMV_OljudJohan Sylvén, GIS-strateg på miljöförvaltningen i Göteborg visar Luft- och bullerkartan och pratar om hur förvaltningen jobbar med att tydliggöra och presentera miljöinformation på ett sätt som är lätt att förstå och komma åt.

 

Den här kvällens medarrangör är Miljöförvaltningen, som hoppas på att inspirera och engagera medborgaren till aktiva val i vardagen. Exempelvis att välja att cykla till jobbet, samåka eller välja att åka kollektivt. Men också att väcka en tanke att man som enskild person kan påverka och inte minst påverka Stadens miljö. Miljöförvaltningens vision är att miljöinformation skall vara öppen, gratis, lätt att tillgå, förstå och använda och jobbar bland annat med en publik webbkarta  som är gratis och tillgänglig för alla och publika tjänster. Syftet är att på ett enkelt sätt visualisera och tillgängliggöra miljöinformation.

För den som vill går det bra att testa och använda miljöförvaltningens publika webbkarta innan föreläsningen: https://karta.miljoforvaltningen.goteborg.se/

Kartan fungerar i Iphone, Android, på alla plattor, paddor, webbläsare och övriga Desktopvarianter som exempelvis i din dator. Kartan är gratis och kan nås genom att klicka på länken.


 

Föreläsningen är gratis och alla intresserade är välkomna! Du behöver inte föranmäla dig, först till kvarn gäller.

Fika finns att köpa i Ekocentrums café. Utställningen med goda exempel på hållbara lösningar är öppen till 20.00 denna kväll.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 14 augusti, 2018