Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Hej! Med premiär i juni gör vi det lättare för villaägare att skaffa solceller!

Det är något fint som håller på att hända på elmarknaden! Med möjligheten att producera solel med hjälp av solceller på sitt tak eller sin gräsmatta, är de som nu sitter i förarsätet när det gäller omställningen av energisystemet helt plötsligt fastighetsägare, styrelseledamöter i bostadsrättsföreningar, och – kanske framförallt – villaägare.

170614_Solcellskollen_Lansering-08Ett problem varför inte fler solceller sätts upp, och i snabbare takt – är att nya tekniker upplevs som bökiga, marknaderna är omogna med allt vad det innebär, och elmarknaden är inte anpassad för privatpersoner. När en villaägare i dagsläget ska utvärdera solceller möts han eller hon av ett hav av ny information. Det är elcertifikat, skattereduktion, överskottsel, den rörliga delen av elöverföringsavgiften, växelriktare, och allt vad det heter.

I juni släpper vi därför webbtjänsten Solcellskollen.se, med syfte att hjälpa villaägare från idé till en installerad solcellsanläggning, genom att ta fram energi- och ekonomiberäkningar som tar hänsyn till var du bor och hur ditt tak ser ut; identifiera vilka regler som gäller, och visa vilka leverantörer som finns i ditt närområde. Så småningom ska du även kunna ta del av andras referenser och upplevelser, både för att få trygghet till tekniken i allmänhet, och till de specifika leverantörerna i synnerhet.

Efter några klick på Solcellskollen ska du helt enkelt ha nog med kött på benen för att avgöra om solceller är bra för dig, eller inte – samt kunskapen för att tryggt komma igång.

160127_Pitcha_pristagare_ErikWallnerMorgonen den 14 juni kommer vi till Ekocentrum för att i samband med lanseringen berätta mer om projektet. Kanske har du ett eget tak som lämpar sig för solceller?

Hälsningar & väl mött,

Erik Wallnér

PS. Bilden är från tävlingen Pitcha din hållbara idé i januari 2016, då Solcellskollen vann första pris! Tävlingen var ett samarbete mellan ALMI, Ekocentrum och GU Ventures. DS.


Frukostseminariet är kostnadsfritt. Anmäl dig via länken här nedan senast den 9 juni om du vill delta. No-show-avgift för bokad men ej utnyttjad plats faktureras med 300 kr. Du får lämna över din bokade plats till en annan person om du vill.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 30 maj, 2017