Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Hönsa inte runt! Kom istället till ett seminarium om ägg i stor och liten skala med föreläsare som har stor kunskap om äggproduktion.

HönsDu träffar bland andra: Gunnar Arneson från Björrröd ägg (med 2.300 höns) och Lennart Anderson, vice ordf Svenska ägg styrelse och ordförande i svenska äggs producentråd(och innehavare av 30.000 höns).  Märit Andersson från Mäjens glass och maräng som gör glass och maräng på gårdens egna råvaror. Monica Didriksson för ett samtal mellan bönderna och besökarna under kvällen.

Såhär i påskens närhet bjuder vi på något äggstra – provsmakning av både glass och ägg!

Mer om Mäjens glass

Mäjens_glass_130327Företaget är ett riktigt familjeföretag där Märit “Mäjen” och maken Lennart också involverat döttrarna Elin och Johanna. På gården håller man 31 000 frigående värphöns och levererar till Svenska Lantägg och säljer en del hemma på gården också.

2009 gjorde Märit verklighet av en dröm, att tillverka glass av gårdens egna ägg.

Jag smög igång lite försiktigt under sensommaren 2009. Fel årstid som vanligt när jag gör något, men jag fick tid att leka med smaker och prova mig fram utan den hets som det är att starta glasstillverkning på våren, säger Märit.

Hon arbetar med riktiga smaker, gör alla fruktpuréer och safter själv av ingredienser från den egna trädgården och grannars odlingar. Därmed blir glassen säsongsbetonad.

Ta till exempel vår äpple/kanelglass. När våra äpplen är slut gör vi inte den smaken förrän de nya äpplena kan skördas, säger hon.

Välkommen till en äggande intressant föreläsning!

Ett samarbete med LRF Västra Götaland

sfr-logo_litenVåra onsdagskvällar är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet i Göteborg.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 27 februari, 2013