Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Endast fantasin sätter gränser för hur många olika sätt man kan variera sina resvanor på. Vem lämpar sig då bättre att spåna idéer än Peter Apelgren, som modererar fyra evenemang runt om i staden som ska få göteborgarna att välja en mer streetsmart vardag.

streetsmart_topLivet blir så mycket roligare om man varierar sig! Det är en av grundtankarna bakom evenemanget Streetsmart, som tar sikte på slentrianen och de gamla invanda resvanor som ofta är till nackdel för både miljön och vår egen hälsa. – Om man cyklar till jobbet när det är vackert väder, åker kollektivt när det regnar och sparar bilåkandet till de gånger man behöver ha med sig grejer man inte orkar bära, då skulle både folkhälsan och trafiksituationen förbättras alldeles oerhört på samma gång, säger Eva Eriksson på Trafikkontoret.

Konferencier under Streetsmart är Peter Apelgren, som bland annat kommer att hålla i Streetsmart Quiz med publiken och tunga utfrågningar av bland andra stadsarkitekten Björn Siesjö och planchefen Gunnar Persson. Förutom gott om musikunderhållning blir det poängpromenader och allehanda tävlingar med resvänliga priser från bland andra Västtrafik.

Bland de verksamheter som deltar i festivalen hittar du Ekocentrum tillsammans med bl a Trafikkontoret, Västsvenska Paketet, Gaze-Bike m fl.

Streetsmart 2013 inleds på Frölunda torg lördagen den 25 maj kl 12-18. Övriga tillfällen blir på Backaplan 1 juni, Bäckebol 8 juni och i Nordstan 14 september.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 30 maj, 2013