Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

I Västra Götaland har vi ett ambitiöst klimatmål – att vara fossiloberoende till år 2030. Ett av de tuffaste klimatmålen i Sverige, som i sin tur har ett av de tuffaste klimatmålen i världen. Vi har också en övergripande vision om ”det goda livet” och för oss går dessa två hand i hand.

Mycket görs redan men för att nå vårt mål behöver vi höja tempot, prioritera i arbetet och se fler möjligheter i utmaningarna. Gerda Roupe, processledare vid Regional Utveckling inom Västra Götaland-regionen och Svante Sjöstedt, klimatstrateg på Länsstyrelsen kommer att presentera hur arbetet går för att genomföra dessa mål, och vilka steg som nu tas i kraftsamlingen Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om. Dr Sofia Lindegren Hammarstrand från Arbets- och Miljömedicin vid Sahlgrenska och dessutom medlem i Läkare för Miljön och Svenska Läkarförbundets arbetsgrupp för klimat och hälsa kommer att vara moderator.

171206_Gerda Roupe_Svante Sjöstedt

Gerda Roupe och Svante Sjöstedt

 

1712069_Sofia-Lindegren_LäkareFörMiljönSofia Lindegren från Läkare för Miljön och Svenska Läkarförbundets arbetsgrupp för klimat och hälsa kommer att vara moderator.


En Caféafton är ett forum och en mötesplats för alla intresserade av hållbar utveckling, miljö och teknik. Här kan du lära något nytt, ha kul, träffa likasinnade och byta tankar och idéer. Vi träffas oftast i caféet på Ekocentrum från kl 17.30 för möjlighet till mingel och fika. Föredragningarna börjar kl 18.00.

Anordnas av Ingenjörer för Miljön (www.ingenjorerformiljon.se) i samarbete med Läkare för Miljön (www.lakareformiljon.se) och Ekocentrum (www.ekocentrum.se)


sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 14 augusti, 2017