Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Välkommen till ett lunchseminarium om företags hantering av finansiella klimatrisker! Det handlar om hantering, värdering och redovisning av klimatrisker. För företag innebär utmaningar i klimatet och dess påverkan ofta stora affärsrisker men kan även innebära nya affärsmöjligheter.

190506_Styrelsemöte-under-vatten

 

När klimatfrågan ska integreras i hela affärsverksamheten krävs det att den kommer upp på såväl lednings- som styrelsenivå. Under seminariet berättar Andra AP-fonden och Castellum hur de hanterar klimatriskerna, redovisar enligt Task Force on Climate-Related Financial Disclosures (TCFD) samt ger en framtidsdspaning inom området.

Referat från seminariet hittar du här via länken:
190605 Referat Ekocentrum Klimatrisker Ylva Nordh

Andra AP-fondens implementering av TCFD

190506_Christina-Olivecrona-AP2Christina Olivecrona

Senior hållbarhetsanalytiker på AP2, redogör för hur Andra AP-fonden som investerare hanterar, värderar och redovisar finansiella klimatrisker. AP2 TCFD Report 2018.

 

Klimatrisken – en reell risk?

190506_Filip Elland CastellumFilip Elland

Hållbarhetschef på Castellum berättar hur de har valt att agera i förhållande till klimatrisker och sina tankar om de utmaningar och möjligheter som följer. Integrerad TCFD Castellum ÅR 2018.

 

 

190506_Marie-Lindebäck_FinanssemModerator för seminariet är Marie Lindebäck, konsult inom strategiska hållbarhetsfrågor med en bakgrund från finanssektorn.

 

 

För vem? Seminariet riktar sig till VD, finanschef och hållbarhetschef samt övriga med för området ledande positioner i företaget. Eller varför inte någon ledamot i er styrelse?


Ekocentrum vill med seminariet bredda sin expertis och möta ansvariga för både hållbarhet och finans på företag i regionen i en kärnfråga. Därför har vi bjudit in dessa kunniga och intressanta personer, som har mycket att dela med sig av. Välkommen du också!

Referat från seminariet hittar du här via länken:
190605 Referat Ekocentrum Klimatrisker Ylva Nordh

Det praktiska:

Deltagaravgift: 300 kr per person. Varför inte ta med en kollega? Då bjuder vi den personen på deltagaravgiften! Anmäl er samtidigt via länken nedan.  (Alla priser exkl moms). Vi fakturerar avgiften.

Anmälan är bindande, men plats för överlåtas till annan person vid förhinder.

Vi behöver anmälan senast den 29 april för att beställa en hållbar lunch!

Hoppas vi ses den 6 maj!


 

 

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 21 mars, 2019