Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Göteborg! Välkomna till en förmiddag i klimatets tecken! En unik halvdagsutbildning med insikter, workshop och inspiration inför den största utmaning människan stått inför – klimatomställningen!

SVERIGETURNÉ: Nu ger sig Fores & Studieförbundet Vuxenskolan ut på vägarna (självklart i elbil) för att ha initierade och engagerade samtal om klimatet på 9 orter runt om i Sverige. Klimatet är mänsklighetens viktigaste fråga, men vad innebär det för dig? Vem ska du lyssna på och vad kan du – som privatperson, företagsledare, politiker, organisation eller beslutsfattare – göra? Med guiden ”Klimatinfo för alla” på fickan och en förmiddag fylld med kunskap, inspiration och insikter kan vår tids stora utmaningar mötas! Läs mer och anmäl dig här: http://fores.se/klimatinfo-for-alla-sverigeturne-2019/ #klimatinfo

190317_Fores_klimatinfo-för-allaVårt klimat förändras snabbare än någonsin tidigare. Sedan decennier har klimatfrågan och dess orsaker varit väl kända inom forskarvärlden. Men trots alarmerande rapporter och ett omfattande informationsflöde har insikten inte riktigt landat hos alla oss andra.

Vad betyder två grader mer eller mindre? Vad gör några miljondelar av koldioxid för skillnad? Varför skiljer det så mycket mellan olika klimatscenarier för framtiden? Detta är mänsklighetens viktigaste frågor för vår gemensamma överlevnad på jorden, men vad innebär det för dig? Vem ska du lyssna på och vad kan du – som privatperson, företagsledare, politiker, organisation eller beslutsfattare – göra?

Det har länge behövts en guide som enkelt och tydligt beskriver klimatfrågans kärnvärden och hjälper oss att fatta beslut på kloka grunder. Därför presenterar Tankesmedjan Fores och Studieförbundet Vuxenskolan skriften Klimatinfo för alla.

I en rikstäckande Sverigeturné erbjuder vi, förutom boken, också en förmiddag med kunskap, insikter, träning och inspiration om klimatförändringarna och hur vi fixar omställningen. Utbildningen leds av Sveriges förste klimatkommunikatör Erik Huss och miljövetaren Alexandra Olsson, båda från tankesmedjan Fores, i samarbete med ansvariga vid Fores och Studieförbundet Vuxenskolan centralt och lokalt. Ditt deltagande och din input är mycket välkommen – det här ska inte bli en passiv föreläsning!

Det är dags att kavla upp ärmarna och möta vår tids största utmaning!

Varmt välkommen!

Erik Huss och Alexandra Olsson, Fores
Lars-Erik Larsson, Studieförbundet Vuxenskolan
Lokalt ansvariga inom Fores och Studieförbundet Vuxenskolan


Turnédatum: Klimatinfo för alla – Sverigeturné

Sundsvall, 12 mars
Umeå, 13 mars
Östersund, 14 mars, OBS! Kl. 7.30–11.00 pga. Skidskytte-VM
Rättvik, 15 mars
Karlstad, 16 mars
Göteborg, 17 mars
Malmö, 18 mars
Jönköping, 19 mars
Norrköping, 20 mars

Samtliga utbildningar äger rum kl. 8.30–12.00 om inget annat anges.

Anmäl dig här!

Boken “Klimatinfo för alla”
Klimatinfo för alla är boken som ska bidra till en mer faktabaserad klimatdebatt, ge dig bättre förståelse för din klimatpåverkan och konkreta exempel på vad privatpersoner, Sverige, EU och världen kan göra för att klara klimatomställningen. Boken är ett samarbete mellan Tankesmedjan Fores och Studieförbundet Vuxenskolan.

Vill du komma förberedd, eller kan du inte närvara?

Beställ ditt exemplar av boken här!

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 26 februari, 2019