Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Vad innebär ett hållbart välbefinnande? Hur ser göteborgarnas konkreta konsumtionsmönster ut då vi har en hållbar och rättvis utsläppsnivå av växthusgaser? Hur ser sambandet mellan höga utsläpp och välbefinnande ut? I vilken omfattning kommer vi att behöva göra uppoffringar i livskvalitet för att leva hållbart?

141203_mås_himmel

Fredrik Warberg resonerar kring hållbart välbefinnande med stöd av såväl färsk forskning som historisk utveckling av klimatutsläpp, konsumtion och välbefinnande.

Johanna Lindblad håller i en avslutande diskussion mellan föreläsaren och auditoriet.

Fredrik Warberg är civilekonom, men har sedan 20 år arbetat med hållbarhetsfrågor – som föreläsare, facilitator, debattör, projektarbetare och utbildare. Grundade Tidsverkstaden ek. för. år 2000 tillsammans med forskaren Jörgen Larsson. År 2005 kom deras bok ”Rik på riktigt” ut på förlaget Natur och Kultur.

Anmälan för dig som är medlem och vill ha fika! – senast den 2 december till Johanna Lindblad, johanna.lindblad@gmail.com 


Begränsat antal platser. Anmälan gäller som platsreservation endast fram till17.50. Som IFM medlem ingår ekologiskt fika. Meddela gärna vid anmälan om du vill ha macka så att vi kan förbereda tillräckligt.

Den inledande föredragningen börjar kl 18.

Vi träffas i caféet på Ekocentrum från kl 17.30 för möjlighet till mingel och fika.

Aktiviteten anordnas av Ingenjörer för Miljön   www.ingenjorerformiljon.se i samarbete med Läkare för Miljön,www.lakareformiljon.seoch Ekocentrum www.ekocentrum.se

Referat från föreläsningen finns här (pdf): Klimat, konsumtion och det goda livet


 

IfM_Höstprogram 2014


 

 

Onsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! sfr-logo_liten Våra onsdagskvällar är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 5 augusti, 2014