Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

150204_Tåg_Östersund västra. Foto Mats AnderssonI Västsverige är avståndet aldrig längre än en och en halv timme… Till en huvudort, och mellan Göteborg och ytterkanterna av regionen. En utopi? Nej, planer finns och kan realiseras med järnväg.

Målsättningen vid VG-regionens bildande om högst en och en halvtimmes resa från kommuncentra i ytterkanterna till Göteborg och högst en halv timmes resa till närmsta delregionhuvudort är möjligt att förverkliga. Med enkla åtgärder kan man få snabbare och tätare tågtrafik. Med skarvfria spår på makadambädd kan restider och underhållskostnader halveras. Investeringskostnaden är låg. Det är en fråga om vilja. Längre fram kommer vi till att återuppbygga banor.

Kvällen arrangeras av Föreningen Svenska Järnvägsfrämjandet i samarbete med CET

Foto: Mats Andersson

Referat från kvällen (pdf): Ett rundare Västsverige med järnväg

 

sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen!

Onsdagskvällar på Ekocentrum  är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg  – Mölndal

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 9 januari, 2015