Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Hur kan naturbaserade lösningar i längden bli billigare än tekniska? -Varför kommer ekosystemtjänster bli en integrerad del i så många framtida viktiga beslut? Vilka kompetenser och yrkesgrupper kommer engageras? Hur är kopplingen mellan miljöbalken, PBL och ekosystemtjänster?

160308_Frukost_ekosystemtjänster_CallunaVilka ekosystemtjänster är viktigast i staden? Och hur kan det ibland stressade stadslivet (med bristande mental återhämtning) och utmaningar med dagvattenhantering vara frågor som hänger samman?

Detta frukostseminarium består av ett inspirationsföredrag följt av ett samtal. Så ta med dina frågor! Vi spänner bågen och ställer svåra frågor och finner intressanta svar.

Det handlar om mer än bevarande och skydd. Det handlar om ett nytt sätt att tänka där vi ser naturens tjänster till vårt samhälle. Hållbarhet 2.0.

Frukostseminarium bestående av föredrag 20 minuter med 10 minuter diskussion. Postseminarium ytterligare 30 minuter för den som har tid för påtår.

Detta seminarium riktar sig främst till politiker och andra beslutsfattare, men övriga intresserade är välkomna.

Föredragshållare: Magnus Tuvendal, specialist inom ekosystemtjänster på Calluna.

Magnus TuvendalMagnus har arbetat som forskare vid Stockholm Resilience Center, Stockholms universitet och arbetar på Calluna särskilt med frågan hur ekosystemtjänster kan synliggöras i strategisk planering och beslutsfattande och därmed stödja en hållbar samhällsutveckling. Han har erfarenhet av att leda projekt i samarbete med statliga verk, myndigheter och företag. Magnus är en uppskattad föreläsare och seminarieledare och är även prisbelönt för sina insatser inom lärande för hållbar utveckling i Sverige. Magnus har arbetat med hållbarhetsfrågor både professionellt och ideellt sedan 1992.

Program

08.00-08.30 Frukost

08.30-09.00 Seminariedel

09.00-09.30 Postseminarium för den som hinner

Anmälan

Frukostseminariet är kostnadsfritt. Du måste dock anmäla dig – senast den 1 mars 2016 – för att få en plats! No-show-avgift: Bokad, ej avbokad och ej utnyttjad plats faktureras 350 kr (+ moms).

Naturvårdsverket_logga Medarrangör: Naturvårdsverket

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 1 februari, 2016