Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Två aspekter av luften i vår stad! Vad har luftkvaliteten för koppling till vår hälsa? Och har luften blivit bättre efter införandet av trängselskatten?

131113_miljo-luftmatning_femmanstak_svanteSjostedt5.jpgLuften vi andas in – vilka halter av luftföroreningar utsätts vuxna göteborgare för under en vanlig vecka?  Om luftkvaliteten i Göteborg och dess effekter på vår hälsa, genom personburna mätningar av luftföroreningar.

Luftkvaliteten i Göteborg – med och utan trängselskatt

Miljöförvaltningen mäter kontinuerligt på flera platser i staden – var sker detta, vad mäts och hur ser trenden ut? Har luften blivit bättre i stan?

Miljöförvaltningen är nu klara med en utredning om hur luftkvaliteten i Göteborg påverkats av införandet av trängselskatten. Rapporten presenterades på en presskonferens nyligen. På Västsvenska paketets sida finns en lite längre text om rapporten.

Du hör: Sandra Johannesson, Yrkes- och miljöhygieniker vid Sahlgrenska Akademin, Göteborgs Universitet och Erik Bäck, Enhetschef på Miljöförvaltningen, Göteborgs Stad.

Bilden visar partikelhuvuden, som används för att mäta partiklar i luften, på Femmanhusets tak i Göteborg. Foto: Svante Sjöstedt.

Kvällen är ett samarbete med Göteborgs Miljövetenskapliga Centrum (GMV)

Referat från föreläsningen finns här (pdf): Luften vi andas – om luftföroreningar och hälsa

sfr-logo_liten

Våra onsdagskvällar är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 26 juni, 2013