Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Semesteraktiviteter står för en stor andel av våra klimatbelastande utsläpp. Främst på grund av allt flygande. Hur ser dagens semestervanor ut? Vad är önskvärt framtida semestrande? Är ”hemester” ett attraktivt alternativ till city-weekends med flyg? Vad kan göras för att främja det lokala semestrandet?

Anna ElofssonAnna Elofsson, doktorand i hållbar konsumtion på Chalmers, guidar er igenom dessa frågor.

Anna har en bakgrund som programansvarig för strategiska hållbarhetsinnovationer för Zürich stad. Därefter har hon arbetat som hållbarhetsstrateg via Consat Sustainable Energy System och är idag doktorand i hållbar konsumtion på Chalmers.

 

160427_LRF_roegardMaria och Paul Christensson driver Röegård, ett utflyktsmål i det Bohuslänska kulturlandskapet. Paret bedriver Bo på lantgård, butik, kafé, hantverk, kultur och djur. Lyssna till hur de ser på hemester och vilka upplevelser som de erbjuder sina kunder.

 

Hemester – bra för själen, miljön och plånboken!


Den här kvällen är ett samarbete med LRF.

LRF logga

 

 

 

sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.

 

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 31 mars, 2016