Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Kan en radikal minskning av utsläppen ske inom mobilitets- och transportindustrin? IfM (Ingenjörer för Miljön) fortsätter att lyfta temat hållbara transporter, som de gjorde i våras och nu följer upp.

”Räcker det med att sätta eldrift i bilarna? Nej. Det här ämnet handlar om vad vi möter i den nödvändiga svängen mot mer hållbara sätt att åka och frakta. Vi är mitt inne i en förändringstid med många nya teknologier och möjligheter. Industrier, forskningsmiljöer och städer som har kreativitet och mod kan ta ledning i arbetet genom den stora kurvan. Hur många fler rullande två-tons privatvardagsrum och upplevelsemaskiner skall vi producera i den tunna ekosfären vi lever i? Vad kan vi köra på asfalten i stället? På vattnet? I luften? Vilka lösningar kan realiseras i väsentligt högre tempo? Sätt fart, våga misslyckas! Vi har inget val – stupet närmar sig. Det behövs en mycket snabbare ekologiskt och socialt hållbar utveckling för transporter”.

Per Gyllenspetz är fristående konsult och inspiratör med inriktning på hållbara transporter. Tidigare bl a designer och innovatör på Volvo Cars och har samarbetat i en lång rad uppdrag med industrin och forskningen. https://www.yachtandcar.se/

 

Kvällens moderator är Magnus Sundemo, fordonsindustriexpert och författare.

 

Som vanligt kommer auditoriet att vara inbjudet till frågor och en avslutande diskussion.

Referat från kvällen

Julia Gustafsson skrev den här kvällen om vad som sades – läs hennes referat här: Referat 181107_Öka farten med hållbara transporter


Det praktiska:
Seminariet är gratis och öppet för alla. För att vara säker på plats bör du komma i tid. Vi disponerar en lokal som rymmer ca 40 personer. Först till kvarn gäller.

Programmet börjar kl 18.00. Vi träffas i caféet på Ekocentrum från kl 17.30 för möjlighet till mingel och fika. Vi vill gärna ha en anmälan för vår planering, senast dagen innan till Lasse Odén, lars.oden@gmail.com  eller 0706-254942.

Aktiviteten anordnas av Ingenjörer för Miljön, www.ingenjorerformiljon.se  och Ekocentrum www.ekocentrum.se. 

Är du student som vill skriva referat från den här kvällen? Hör av dig till martin@miljobron.se eller gå in på www.miljobron.se.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 8 augusti, 2018