Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier: ,

IT växer kraftigt över hela världen och med det kommer också en växande miljöbelastning. Hela internet har större klimatpåverkan än flyget.

Digital-transformation-hållbar_IT

För att tillverka hårdvaran så finns risker med konfliktmineraler. I datorer kan finna miljöfarliga ämnen och all utrustning drar ström oftast dygnet runt samtidigt som antalet enheter både i hemmet och på jobbet ökar. Slutligen skall allt tas om hand efter att enheterna tjänat ut.

Det här seminariet går igenom problemen och dess lösningar. Vad kan göras vid inköp, vid drift och efter användning. Du får en bra och greppbar överblick som grund för egna handlingar i den egna verksamheten.

hakan_nordinFöreläsare är Håkan Nordin, med stor erfarenhet av hållbarhetsarbete i olika verksamheter. Senast jobbade han på H&M med deras klimatarbete och särskilt med att göra den egna verksamheten klimatpositiv. Läs mer om The Green Dream of the IT Team här! Håkan har återkommande varit föreläsare på Ekocentrum och är mycket uppskattad då han gör det intressant och lätt att förstå hur man kan agera hållbart. Han har även jobbat inom Greenpeace och varit miljökonsult för ett stort antal privata och offentliga verksamheter såsom Stockholms läns landsting och Stena Metall. Håkan har skrivit boken Grön IT och har föreläst i ämnet på Ekocentrum under många år.

Omfattning: Halvdag, 3 timmar.

Platsen är Ekocentrum, Aschebergsgatan 44 i Göteborg. Hållplats: Kapellplatsen.

Investering och anmälan

Anmäl dig/er senast den 23 mars 2020! Anmälan är bindande, men platsen får överlåtas till en annan person vid förhinder att delta.

Investeringen är egentligen 2.900 kr exkl moms per person, inklusive fika. Men eftersom vi vill erbjuda fler möjligheten att gå den här kursen erbjuder vi 50% rabatt!  Deltagaravgiften blir alltså 1.450 kr! Vi fakturerar platserna. Anmälan är bindande, men platsen får överlåtas till annan person. Alla priser anges exkl moms.

Är det möjligt? Ja! Medlemmar i Ekocentrums nätverk får ytterligare 25% rabatt på kursavgiften! Ange MEDLEM i kommentarsrutan!

Pris för hel grupp från samma verksamhet: 29.000 kr + moms. Hör av dig om detta är intressant för er!

Välkommen att kontakta Helen Sylvan på Ekocentrum, tel 0703-556892 eller maila till helen.sylvan@ekocentrum.se.

[id=”2″ title=”true” description=”true”]

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 31 januari, 2020