Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier: , ,

IT växer kraftigt över hela världen och med det kommer också en växande miljöbelastning. Hela internet har större klimatpåverkan än flyget.

Digital-transformation-hållbar_IT

För att tillverka hårdvaran så finns risker med konfliktmineraler. I datorer kan finna miljöfarliga ämnen och all utrustning drar ström oftast dygnet runt samtidigt som antalet enheter både i hemmet och på jobbet ökar. Slutligen skall allt tas om hand efter att enheterna tjänat ut.

Det här seminariet går igenom problemen och dess lösningar. Vad kan göras vid inköp, vid drift och efter användning. Du får en bra och greppbar överblick som grund för egna handlingar i den egna verksamheten.

hakan_nordinFöreläsare är Håkan Nordin, med stor erfarenhet av hållbarhetsarbete i olika verksamheter. Senast jobbade han på H&M med deras klimatarbete och särskilt med att göra den egna verksamheten klimatpositiv. Läs mer om The Green Dream of the IT Team här! Håkan har återkommande varit föreläsare på Ekocentrum och är mycket uppskattad då han gör det intressant och lätt att förstå hur man kan agera hållbart. Han har även jobbat inom Greenpeace och varit miljökonsult för ett stort antal privata och offentliga verksamheter såsom Stockholms läns landsting och Stena Metall. Håkan har skrivit boken Grön IT och har föreläst i ämnet på Ekocentrum under många år.

Omfattning: Halvdag, 3 timmar.

Investering och anmälan

Anmäl dig/er senast den 17 juni 2020! Anmälan är bindande, men platsen får överlåtas till en annan person vid förhinder att delta.

Investeringen är 1.995 kr per person. Vi fakturerar platserna. Anmälan är bindande, men platsen får överlåtas till annan person. Priset anges exkl moms.

Medlemmar i Ekocentrums nätverk får 25% rabatt på kursavgiften! Ange MEDLEM i kommentarsrutan!

Ansluta till den digitala utbildningen. Information om hur du ansluter till den digitala kursen skickas ut en vecka innan kurstillfället. Det kan vara bra att ha en stabil fastuppkoppling, men det går också bra med trådlöst.

Eftersom utbildningen är livesänd så går det bra att kommunicera med utbildaren under kursens gång, antingen via mikrofonen eller via chatten!

Välkommen att kontakta Helen Sylvan på Ekocentrum, tel 0703-556892 eller maila till helen.sylva@ekocentrum.se

[id=”2″ title=”true” description=”true”]

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 15 maj, 2020