Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier: ,

Ekocentrums grundläggande miljöutbildning reder ut begrepp och förmedlar ett helhetsperspektiv inom miljöområdet. Utbildningen omfattar en halvdag (4 timmar) och är lämplig som en första miljöutbildning för verksamheter som arbetar med miljödiplomering, ISO 14001 eller annat miljöledningssystem.

Program

Inledning – Vart är vi på väg? Vi börjar med en genomgång av de globala miljöfrågorna där vi reder ut bakomliggande orsaker och effekter i samhället. Vilka miljöutmaningar står samhället inför? Därefter diskuteras vikten av en hållbar utveckling och vad det kan innebära. Vad säger forskarna? Vad säger politikerna? 

Paus med fika – kaffe/te, vegetarisk fralla & frukt

Vandrande föreläsning i Ekocentrums utställning. Ekocentrums miljöutställning flyttar fokus från problem till möjligheter. Föreläsningen fokuserar bland annat på energi, transporter, miljömärkningar, livsmedel, textil, bygg, kretslopp och återvinning. Vi visar på kopplingar mellan ekologiska, ekonomiska och sociala faktorer och deras betydelse för en långsiktigt hållbar utveckling.

Paus med juice

Miljöledningssystem. En avslutande diskussion om vad man kan göra för att minska miljöbelastningen från den egna verksamheten. Den här öppna grundläggande miljöutbildningen skiljer sig från de anpassade dito såtillvida att den sista timmen ägnas åt miljödiplomeringsarbete generellt, för att passa alla deltagare och deras respektive verksamhet.

Coronatider

Vi håller erforderligt avstånd från varandra under kursen! Städningen av lokalerna fokuseras nu mycket på toaletter, handtag och andra ytor som människor vidrör. Vi hoppas på din förståelse för att det råder lite undantagstillstånd, att du hostar/nyser i armvecket och tvättar händerna extra noga. Diskussioner sker också med större avstånd än normalt.

Kostnad och bokningsvillkor

Kostnaden är 1 900 kr exkl. moms/person. Fika, intyg och dokumentation ingår.

Medlemmar i Ekocentrums nätverk får som vanligt 25 % rabatt på kursavgiften!

Anmäl dig/er senast den 20/5 2020! Om avbokning sker senare än 14 dagar före utbildningen debiteras 50% av avgiften, 2 dagar före utbildning debiteras 100% av avgiften.’

Kursdiplom
När du genomgått kursen får du ett kursdiplom/intyg skickat till dig i mailen.

Miljödiplom_logoDen här kursen uppfyller krav för miljödiplomerade verksamheter enligt svensk miljöbas.

 

Utbildare: Mikaela Rosander

Frågor och övrigt: 
Har du frågor – ring oss på 031-7050740! Det går naturligtvis också bra att maila oss på info@ekocentrum.se. Vi jobbar både på plats och hemifrån, välkommen att kontakta oss!


[id=”2″ title=”true” description=”true”]

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 18 maj, 2020