Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Stadsodlingsrörelsen har exploderat i Göteborg de senaste åren, men långtifrån alla som vill odla har tillgång till odlingsbar mark. Grow Gbg matchar dig som vill odla med mark, kunskap och andra odlingsintresserade – ikväll är det dags för lansering av tjänsten!

170222_grow-gothenburg

Drömmer du om att börja odla din egen mat? Eller vill du rentav odla kommersiellt och skapa dig en inkomst via odlingen?  På Grow Gothenburg plattformen gör vi det enkelt för dig att hitta odlingsbar mark, kunskap om hur man odlar eller en vän att odla med. Har du en bit mark eller en trädgård som behöver livas upp eller pysslas om? Underlätta för någon att starta sitt drömprojekt samtidigt som du själv får en vacker och välskött grön oas.

Grow Gothenburg är Sveriges första digitala stadsodling-plattform för delning av mark, kunskap och projektidéer. Plattformen har realiserats av The Foodprint Lab Arkitekter i samarbete med bl.a. Göteborg Stad. Den 21:a feb är det lansering och ikväll får höra om den nya plattformen som kommer släppas på: www.growgbg.se

Foto: GP

Ta chansen att se plattformen in action när Jonathan Naraine från The Foodprint Lab presenterar projektet. Även Martin Berg och Paula Palm från Göteborgs stad kommer finnas på plats för att berätta om en av testbäddarna man kan matchas mot på plattformen samt vilket stöd man kan få om man vill börja odla i stan!

The Foodprint Lab
 är ett team av arkitekter, designers och stadsplanerare som arbetar för att underlätta för så många som möjligt att sätta sitt personliga och gröna avtryck på sin egen stad eller hembygd. Syftet är att arbeta enligt en kollaborativ metod som går hand i hand med fastighetsägares, byggföretags, kommuners och regioners strävan efter att genomföra projekt på ett ekonomiskt, socialt och ekologisk regenerativt tillvägagångsätt.

Läs mer om Grow Gothenburg i tidningen Syre eller följ projektet på Facebook
170222_Silverkällan-720x540

170222_Logo-grow-gothenburg-575x365


sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen! Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal.

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 7 februari, 2017