Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

GreenhackGBG är Göteborgs Stads klimatsatsning för dig som under 2015 vill ställa om till ett grönare och rikare liv.

150415_GreenhackGbg_logo

Genom projektet GreenhackGBG får du konkreta tips och idéer för att testa livsstilsförändringar som leder till minskad klimatpåverkan. Du kan även dela med dig av dina egna tips och interagera med andra deltagare genom sociala medier. Under april fokuserar GreenhackGBG på resor. Under föreläsningen får du veta mer om vad Göteborgs Stad gör för att uppmuntra miljöanpassat resande och få konkreta tips på vad just du kan göra.

GreenhackGBG samarbetar med webbtjänsten Svalna som utvecklas på Chalmers genom en rad gemensamma kampanjer för att hjälpa dig att ställa om din livsstil i en hållbar riktning. Svalna ger dig koll på din klimatpåverkan från konsumtion och du får också skräddarsydda förslag på vad du kan göra för att den ska minska.

Ingrid Bohlin från miljöförvaltningen, Göteborgs Stad berättar om projektet, David Andersson från Chalmers presenterar webbtjänsten Svalna och Mats- Ola Larsson miljörådgivare på trafikkontoret, Göteborgs Stad berättar om hur du kan resa miljöanpassat.

sfr-logo_litenOnsdagskvällar på Ekocentrum genomförs under höst- och vårterminerna i samarbete med olika aktörer, alltid i syfte att öka kunskapen om hållbar utveckling. Öppet fram till kl 20.00 för alla intresserade, med fritt inträde både till föreläsningar och utställning! Passa gärna på att ta en fika i vårt ekoreko-kafé när du är här – välkommen!

Onsdagskvällar på Ekocentrum är ett kontinuerligt samarbete med Studiefrämjandet Göteborg – Mölndal

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 9 januari, 2015