Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Gråbo ska bli Sveriges första hållbara tätort. För att det ska lyckas har man valt att satsa på medskapande, dvs att intressenter såsom kommunen med politiker och tjänstemän från olika enheter, företag och näringsliv, föreningar och vanliga invånare tillsammans går ihop och utvecklar Gråbo till ett hållbart samhälle. OBS! Träffen sker i GRÅBO!

150416_Gråbo hållbar tätort

Det arbetet har kommit en bit på vägen, det finns många engagerade krafter i medskapandet och det är tillsammans runt 20 organisationer som medverkar. I vintras togs initiativet att skapa en förening för att kunna ha en budget för det arbete som görs. En hel del som har gjorts av frivilligkrafter.

Det ska byggas ett nytt centrum i Gråbo där detaljplanen och byggherrarna är klart. Nästa steg är att bjuda in fler till medskapandet och passa på att när så stora saker händer som att ett nytt centrum byggs att se till att det följer visionen, därför arrangeras dessa träffar.

Vi får lyssna till Karin Lindblad Johansson från Lerums kommun om uppdraget att “Forma ett ledande system för återvinning och återanvändning i Gråbo”. Lena Richard, från Stiftelsen Ekocentrum i Göteborg, ger en bild av utmaningarna och möjligheterna i att forma ett ledande system för återvinning och återanvändning. Emma Öhrwall från Kollaborativ Ekonomi Göteborg visar på ett nytt sätt att se på avfallsfrågan och berättar vad kollaborativ ekonomi och konsumtion är.

Vi landar i ett gruppsamtal om det vi hört, där vi vill komma fram till vad vi ska
göra och hur vi ska göra det.
Hälsar Medskapandegruppen i Gråbo

Se föredragen filmade på plats här!

Läs mer…

150416_Gråbo Medskapandegruppen folder

150416_Gråbo Affisch

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 9 april, 2015