Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier: , ,

Ett öppet halvdagsseminarium som riktar sig till enskilda förskolor och kommunala förskolor i Göteborg och kranskommunerna.

För drygt ett år sedan startade Naturskyddsföreningen projektet ”Operation Giftfri förskola” vilket resulterade i 129 genomförda kemikalieinventeringar på förskoleavdelningar i 41 kommuner.

Giftfri förskola ståendeResultatet presenterades i höstas och har fått stort genomslag i media och ute i verksamheter. Ett flertal förskolor och kommuner följer de goda exemplen och har påbörjat arbetet att kemikaliesanera barnens miljö.

Seminariet ger kunskap om varför det är så viktigt att undvika giftiga ämnen – framför allt i barnens miljö och visar på de material och produkter som kan fasas in när gifterna har lyfts ut. Vi har bjudit in Naturskyddsföreningen, Kemikalieinspektionen och Miljöförvaltningen i Göteborgs Stad för att tala om kemiska ämnen i förskolemiljön.

Ni får träffa några av Ekocentrums utställare som visar att det går att göra val som inte är skadliga för varken barnen eller miljön samt förskolan Bullerbyn i Lerum som berättar om sitt arbete för en giftfri förskola. Dagens föreläsare är Per Rosander, representant från Naturskyddsföreningen, Helen Klint från Kemikalieinspektionen, Victoria Lind Magnusson från Miljöförvaltningen i Göteborgs Stad, Lena Richard, miljöutbildare på Ekocentrum, Anki Govenius, förskolechef på Bullerbyns förskola i Lerum samt ett axplock av våra utställare på Ekocentrum. Representanter från Göteborgs Lokalförvaltning och Göteborgs Upphandlingsbolag kommer också finnas på plats för att svara på frågor.

Målgrupp: Politiker, förskolechefer, förskolepersonal, miljöinspektörer, miljösamordnare, miljöombud, folkhälsoutvecklare samt övriga intresserade.

Välkommen till en dag som gör skillnad!

Investering: 750 kr för 1 person ž 1395 kr för 2 personer ž  1995 kr för 3 personer. Rabatten gäller vid bokning av flera personer från samma förskola. Priset är exklusive moms men inklusive ekologisk fika.

Anmälan kan göras här nedan! Eller kontakta Maria Elggren ž 031 – 756 92 50 ž maria.elggren@ekocentrum.se

Anmäl dig senast den 12 augusti. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. 

Pdf: Seminarium giftfri förskola 140819 fm

[id=”2″ name=”Anmäl dig nu”]

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 8 maj, 2014