Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

HOPP-föreställningen, som framgångsrikt har turnerat i Västsverige i två år, spelas den 25 mars som en del av den globala miljömanifestationen EARTH HOUR. Det sker på Konserthuset i Göteborg.

170325_HELA VÄGEN HEMI anslutning till körföreställningen ordnas en foajémässa för publiken kl 17.00-18.00 och i pausen ca kl 19.00-19.30. Ekocentrum är på plats!

Det blir en mäktig och storslagen musikupplevelse med närmare 130 sångare på scenen, vuxna och barn, som framför det nyskrivna körverket med ett utökat band och under ledning av Simon Ljungman. Kvällen avslutas med att huset släcks ner och hela kören och publiken går ut på Konserthusets trappa och gör en gemensam Earth Hour-manifestation med tända marschaller mm.

BILJETTER TILL HOPP 25 MARS

Vuxna 200 kr, barn under 16 år 90 kr.

FILMTRAILER OM HOPP

HOPP på Facebook: Dela gärna FB-evenemanget som finns här!

HOPP HÅLLBARHETSMÄSSA

170325_HOPP_SIMON JOHANNAAlla verksamheter inom Göteborgs Stad, kommunala förvaltningar eller bolag, erbjuds att delta på mässan för att visa upp sitt hållbarhetsarbete.

Detta är ett mycket bra tillfälle att träffa göteborgarna och kommunicera det konkreta kultur- och miljöarbete som staden utför.

Även företag, miljöorganisationer, butiker mfl bjuds in för att visa upp sitt hållbarhetsarbete.

De som deltar i mässan betalar ingen mässavgift men vi ser gärna att alla bidrar genom att kommunicera/marknadsföra HOPP-föreställningen och hela EARTH HOUR-evenemanget i sina informationskanaler, sociala medier, kalendarier, ev direktutskick och liknande.

170325_Hopp Affisch 2017

Det som är speciellt med HOPP är att ingången i detta är musiken och konstverket HOPP.

Vi tror att kulturen hjälper oss att öppna sinnena för nya tankar och förhållningssätt.

Föreställningen kommer att bli något alldeles extra eftersom alla körer som har varit med och sjungit HOPP hittills under 2015-2017 är inbjudna att delta och även bandet är utökat.

ANMÄLAN TILL MÄSSAN

Om ni vill delta i mässan skicka ett mail senast den 17 mars och bekräfta ert deltagande till Caroline Teiler-Östling som sköter det praktiska kring mässan: carro_teiler@hotmail.com  eller  ring 0707-313930.

NYSKRIVEN KÖRMUSIK MED KLANGER OCH TONER AV EN HÅLLBAR VÄRLD

170325_HOPP_körHOPP är en upplevelse för många sinnen.

“Vacker! Suggestiv! Mäktig! Känslig! Stark! Jag älskade det poetiska och sköra. Föreställningen gör mig hoppfull, både vad det gäller körmusik och jordens framtid. Det är en livsmässa”, är några omdömen.

HOPP är ett originalverk i två akter, en unik föreställning om det hållbara och sårbara. Det är ett möte mellan musik, sång, poesi och bild, mellan miljöfrågor och kultur, mellan professionella och amatörer i alla åldrar.

Körföreställningen HOPP kommer att spelas som en del av den globala miljömanifestationen EARTH HOUR lördagen den 25 mars kl 18.00 i Göteborgs Konserthus. Simon Ljungman och Mats Alfredson hyr konserthuset helt själva och genomför hela eventet utan bidrag.

I föreställningen ställs frågor om vad en hållbar värld är, om hur man håller ihop som människa och om det går att skapa en vi-känsla

så att vi tillsammans kan rädda vår egen livsmiljö.

Varför gör ni detta ?

Vi gör det därför att vi vill bidra med en känsla av hopp och förtröstan så som världsläget ser ut idag. Men framförallt vill vi ge publiken en riktigt fin och storslagen musikupplevelse och då finns det få lokaler som kan erbjuda så bra förutsättningar som Konserthuset i Göteborg. Närmare 130 sångare från minst sex körer från Västra Götaland och Halland kommer att stå på scenen. Föreställningen är som en besvärjelse i en tid som ibland kan verka fylld av hopplöshet och dystra framtidsutsikter. För oss är Earth Hour-dagen ett perfekt tillfälle att förstärka de toner av hopp, framtidstro och tillit som vi vill förmedla. Förhoppningsvis kan vi också nå ut till en ännu större publik genom att ordna föreställningen i samband med Earth Hour, säger Simon och Mats.

HOPP är skriven av kompositören Simon Ljungman och Mats Alfredson, som är textförfattare. Den är iscensatt med hjälp av regissören Karl Ekdahl och scenografen Kristina Åberg.

Professionella solister och musiker spelar föreställningen tillsammans med duktiga amatörkörer med sångare i alla åldrar.

Verket har hittills spelats i 9 kommuner och turnerar vidare under 2017 i Västsverige.

HOPP är främst ett musikaliskt och sceniskt konstverk utan pekpinnar och de rena miljöfrågorna får man som publik möta i pausen eller före föreställningen om man har lust.

Då ordnas en hållbarhetsmässa i foajén med miljöorganisationer och andra som arbetar för en hållbar värld.

Vi avslutar kl 20.30 med att släcka ner lokalerna och genomföra EARTH HOUR, den globala manifestationen för en hållbar värld, tillsammans med publiken på Konserthusets trappa.

Vi har bland annat fått finansiering för att skapa verket från Kultur- och fritidschefsnätverket i Göteborgsregionen (Kulturmiljonen) och Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen (Frispel).

 

NÅGRA ARTIKLAR OM HOPP

 

TTELA: http://www.ttela.se/nyheter/mellerud/milj%C3%B6-och-musik-m%C3%B6ts-i-hoppfull-f%C3%B6rest%C3%A4llning-1.3785358

HärrydaPosten: http://www.harrydaposten.se/2015/04/hopp-vacker-tankar-om-en-hallbar-varld/

GP: http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/snart-premi%C3%A4r-f%C3%B6r-konsultens-h%C3%A5llbara-musik-1.68209

Strömstads Tidning: http://www.stromstadstidning.se/nyheter/k%C3%B6rverk-och-m%C3%A4ssa-om-hopp-1.2118807

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 8 mars, 2017