Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Blev 2019 året då klimatet gick från iskall till, om inte stekhet, i alla fall varmare nyhet? Blev klimatet till och med den absolut största nyheten? Hur har Greta-effekten synts på tidningssidor, i radio och tv? Vilka medier skriver och sänder mest och till vem riktas det? Hänger näringslivsmedia med på tåget? Och hur skildras de som drabbas allra hårdast av klimatkrisen?

För sjätte året i rad har Retriever på uppdrag av biståndsorganisationen Vi-skogen analyserat hur svenska medier rapporterar om klimatförändringarna.

Rapporten omfattar en sammanställning av tidningsartiklar, radio- och tv-inslag och webbtexter om klimatfrågan från 2019. Rapporten visar bland annat vem som sätter agendan i klimatdebatten och vilka frågor som dominerar.

Anmäl dig här!

Medverkande
Helen Widmark, analyschef, Retriever
Björn Wiman, kulturchef, Dagens Nyheter
Annika Digreéus, miljö & klimat reporter, Sveriges Radio
Eva Åberg, verksamhetschef, Vi-skogen

Moderator är Mette Kahlin McVeigh, chef, Klimatprogrammet, Fores.

Varmt välkomna!

Anmälan
Anmäl dig här.

Genom att registrera dig får du påminnelser och länk till webbinariet innan start. Du får också information om eventuella ändringar och uppdateringar.

Folkhälsomyndigheten bedömer nu risken för allmän smittspridning av det nya coronaviruset i Sverige som mycket hög. Fores följer utvecklingen och folkhälsomyndighetens rekommendationer, och för diskussioner med de medverkande. Läs mer om hur Fores hanterar covid-19 här.

Livestream
Webbinariet kommer sändas live och går att se i efterhand på Fores Youtube-kanal. Du kommer kunna ställa frågor i vår chattfunktion och följa presentationerna på skärmen. Varmt välkommen!

Kontakt
Har du frågor om seminariet, vänligen kontakta Camilla Wallenberg.


Ett event från vår samarbetspartner Fores.

 

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 30 april, 2020